Silahlı çatışmada ölüme sebebiyet veren fırıncıya tahliye

Kayseri'de Osman Tüşümel’i öldüren Lütfullah Tüysüz 'Haksız tahrik altında kasten adam öldürme' suçundan 10 yıl hapis cezası aldı ve tahliye oldu

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 20:49
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 00:05
Silahlı çatışmada ölüme sebebiyet veren fırıncıya tahliye
DHA
Kaynak DHA

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, oto yıkamacı Osman Tüşümel’i (61) öldüren ve kendisi de bacağından yaralanan fırıncı Lütfullah Tüysüz (34), yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 'Haksız tahrik altında kasten adam öldürme' suçundan verilen bu ceza ile birlikte Tüysüz’ün tahliyesine karar verdi. Ayrıca, 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası ise ertelendi.

Ne olmuştu?

Olay, 3 Mart sabahı saat 07.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Alpaslan Mahallesi'nde meydana geldi. Aynı sokakta iş yerleri bulunan fırın sahibi Lütfullah Tüysüz ile oto yıkamacı Osman Tüşümel arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. 

Çatışma sonucunda Tüşümel olay yerinde yaşamını yitirirken, Lütfullah Tüysüz bacağından yaralandı ve hastanede tedavi gördükten sonra tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede Tüysüz’e 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 1 ila 3 yıl hapis cezası istendi.

Karar duruşması

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında sanık Lütfullah Tüysüz, olayın yaşanmasını engellemeye çalıştığını ve olay anında çocuklarının tehlikede olduğunu savundu. Mahkemede, Tüysüz, "Kasıtlı bir şey yapmadım, sadece onu durdurmak için silah çektim. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm, kimse ölmesin istedim" diyerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme, Lütfullah Tüysüz’e 'Haksız tahrik altında kasten adam öldürme' suçundan 10 yıl hapis cezası verdi ve tahliyesine karar verdi. 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası ise ertelendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa