Lübnan'daki çağrı cihazları patlamalarına ilişkin son gelişme

Norveç, Lübnan'da patlayan çağrı cihazlarının dağıtılmasında rol oynadığı iddia edilen bir kişi için uluslararası arama kararı yayımlandığını duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 22:35
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 22:35
Lübnan'daki çağrı cihazları patlamalarına ilişkin son gelişme
EK
Esra Koçak Editör

Norveç, Lübnan'da patlayan çağrı cihazlarıyla bağlantılı bir kişi hakkında uluslararası arama kararı çıkardı. Norveç Ulusal Ceza Soruşturma Servisi'nden Aste Dahle Sundet, Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, Lübnan'da gerçekleşen olaylarla ilgili Norveç merkezli bir şirket çalışanının arandığını belirtti.

Norveç merkezli bir şirket çalışanı aranıyor

Uluslararası arama emri çıkarılan kişinin kimliği ve uyruğu açıklanmazken, Norveç haber ajansı NTB, söz konusu kişinin 12 yıl önce başka bir ülkeden Norveç'e geldiğini ve şu anda Norveç pasaportu taşıyan 39 yaşında bir erkek olduğunu bildirdi. Aynı kaynak, aranan kişinin Lübnan'da patlayan çağrı cihazlarını tedarik ettiği düşünülen Bulgar bir şirketin kurucularından biri olabileceğini belirtti. Kişinin geçen haftadan bu yana kayıp olduğu ve ABD’ye kaçmış olabileceği düşünülüyor.

Ne olmuştu?

Lübnan'da 17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Bu patlamalarda ikisi çocuk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti ve 2 bin 323 kişi yaralandı. Ayrıca, 18 Eylül'de telsizlerde yaşanan patlamalar sonucunda 25 kişi yaşamını yitirdi, 608’den fazla kişi yaralandı.

Lübnanlı yetkililer, bu patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. İsrail-Lübnan sınırında ise 8 Ekim 2023'ten bu yana zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa