Bakan Yerlikaya'dan 'Narin' açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Narin Güran cinayetiyle ilgili "Cinayet çok kısa bir sürede açıklığa kavuşacak" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 23:20
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 23:46
Bakan Yerlikaya'dan 'Narin' açıklaması
EK
Esra Koçak Editör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, canlı yayında yaptığı açıklamada Yerlikaya, Diyarbakır'da cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin soruşturmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, "Gelinen noktada çok fazla zaman geçmeden açıklağa kavuşacağına inanıyorum" dedi.

Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Millet olarak çok büyük üzüntü duyduk. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Bu nevi bir dramın bir daha olmaması için gayret göstereceğiz. Millet olarak, toplum ve aile olarak pek çok dersler var burada… Jandarma, emniyet orada… Sürecin geldiği noktada, bunun çok zaman geçmeden açıklığa kavuşacağını düşünüyoruz. Bu noktada medyanın üzerine düşen sorumluluğu yaptığını düşünüyoruz. Cinayet çok kısa sürede açıklığa kavuşacak."

Ne olmuştu?

Sekiz yaşındaki Narin, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta 15.00 sıralarında kaybolmuştu.

Narin’in amcası muhtar Salim Güran ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Arama çalışmalarının 19’uncu gününde Narin’in cansız bedeni giriş çıkışların kapatıldığı mahalleye 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde üzeri taşla kapatılmış bir çuvalda bulunmuştu.

Ardından 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki isimlerden Nevzat Bahtiyar, ilk ifadesinde Narin’i Eğertutmaz Deresi’ne kendisinin gömdüğünü itiraf etmiş, Salim Güran’ın cesedi saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini söylemişti: “Cesedi araç içerisinde getirdi. Battaniyeye sarılıydı. Birlikte çuvala koyduk. Muhtar ayrıldı. Çuvalı kendi aracıma alıp daha sonra dere yatağına götürerek gömdüm.“

Bahtiyar ikinci ifadesindeyse Salim Güran’ın kendisini ailesini öldürmekle tehdit ettiğini iddia etmişti.

Bahtiyar ifadesinin ardından ‘kasten öldürmeye iştirak’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Soruşturmada gözaltına alınan köy imamı 11 Eylül’de serbest bırakılmıştı.

Savcılık sorgusu tamamlanan 22 şüpheliden dokuzu için tutuklama istenmişti.

Mahkeme sekiz şüpheliyi tutuklamış, dört şüpheliyse adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Tutuklananlar arasında Narin Güran’ın annesi Yüksel, abisi Enes, amcası Fuat, kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen, yengesi Maşallah Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy yer alıyor.

Tutuklamaya gerekçe yapılan suçlamalar şöyle: Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran için ‘kasten öldürme suçuna iştirak etmek’, amca Fuat Güran için ‘suç delillerini yok etmek’, diğer beş şüpheli içinse ‘suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek’.

Narin’in amcaları Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran, kuzeni Melike Güran ve Salim Güran’ın işçisi R.A.’ysa adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

14 Eylül’de R.A. tekrar gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Baba Arif Güran’la birlikte 10 kişi de savcılıkça serbest bırakılmıştı.

Ardından iki şüpheliyle tutuklanan amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran da gözaltına alınmıştı. Şüpheliler İ.K. ve Ş.K. serbest bırakılırken, Hediye Güran tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yenge Hediye Güran’ın tutuklanmasıyla toplam tutuklu sayısı 12’ye yükseldi.

Narin’in kesin ölüm nedeni ilk otopside belirlenememiş, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndaki ilk incelemede de naaşın üzerinde başkasına ait DNA’ya rastlanmamıştı.

Adli Tıp 1’inci İhtisas Kurulu da Narin Güran’a ilişkin rapor düzenlenmiş, Diyarbakır başsavcılığına gönderilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa