İspanya'da ırkçı hakaret eden taraftar 1 yıl hapis cezası aldı

İspanya'da forma giyen Vinicius Jr. ve Samuel Chukwueze'ye yönelik ırkçı saldırılar nedeniyle bir taraftara bir yıl hapis cezası verildi.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 23:29
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 00:12
İspanya'da ırkçı hakaret eden taraftar 1 yıl hapis cezası aldı
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Son dönemde İspanyol futbolunda artan ırkçı söylemlerle mücadele kapsamında, ikinci kez hapis cezası kararı alındı. 

Palma de Mallorca'da görülen davada, Real Madrid'in yıldızı Vinicius Jr. ve bir dönem Villarreal forması giyen, şu anda Milan'da oynayan Samuel Chukwueze'ye yönelik ırkçı hakaretlerde bulunan bir taraftar suçlu bulundu.

Mahkemeden 1 yıl hapis cezası

Mallorca'da Şubat 2023'te oynanan iki ayrı maçta, 5 Şubat'ta Vinicius'a ve 18 Şubat'ta Chukwueze'ye tribünden ırkçı hakaret eden sanık, Palma de Mallorca 3 numaralı idari mahkemesi tarafından yargılandı.

Mahkeme, bu suçlar nedeniyle sanığa iki futbolcuya karşı işlediği hakaretlerden ötürü her birine 6'şar aydan toplam bir yıl hapis cezası verdi.

Buna ek olarak, sanığa üç yıl boyunca stadyumlara giriş yasağı getirildi ve Sporda Şiddet, Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Devlet Komisyonu tarafından kesilen para cezasını ödemesi kararlaştırıldı.

İspanyol futbolunda ırkçılığa taviz yok

Bu karar, İspanya futbolunda ırkçılık nedeniyle verilen ilk hapis cezası değil. Geçtiğimiz Haziran ayında, yine Vinicius Jr.'a karşı yapılan ırkçı hakaretler sonucunda verilen bir diğer kararda da hapis cezası uygulanmıştı.

21 Mayıs 2023'te oynanan Valencia-Real Madrid maçında Vinicius'a tribünlerden yapılan hakaretler sonucu, mahkeme üç sanığa 8'er ay hapis cezası ve iki yıl boyunca stadyumlara giriş yasağı getirmişti.

La Liga Başkanı Javier Tebas:  "Cezai yaptırım olmadan stadyumlardaki ırkçı söylemler ortadan kalkmaz"

LaLiga Başkanı Javier Tebas, son cezayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, verilen kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti. Tebas, "Bu karar, futbolumuzdan nefreti ve ırkçılığı temizlemek için yürüttüğümüz çalışmaların bir sonucudur. Bu mücadeleye devam edeceğiz. Cezai yaptırımlar olmadan stadyumlardaki ırkçı söylemler ortadan kalkmaz." ifadelerine yer verdi.

İspanyol futbolunda artan ırkçılık olaylarına karşı alınan bu yasal tedbirler, tribünlerdeki nefret söylemlerinin önlenmesi ve sporun daha kapsayıcı bir hale getirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa