Beyaz Saray'da kritik görüşme: Biden ve Zelenski biraraya geldi

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşmede ABD'nin Ukrayna'ya desteği konuşuldu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 00:33
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 00:33
Beyaz Saray'da kritik görüşme: Biden ve Zelenski biraraya geldi
EK
Esra Koçak Editör

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile bir araya geldi ve Ukrayna'ya 8 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım yapılacağını duyurdu. Biden, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşında ABD'nin desteğinin devam edeceğini vurguladı.

"Ukrayna halkının yanında durmaktan gurur duyuyoruz"

Biden, Zelenski'yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ABD'nin Ukrayna'nın özgürlüğünü savunmak için dünya genelinde ülkeleri bir araya getirdiğini söyledi. Rus saldırganlığına karşı Ukrayna'nın yanında olmanın yönetiminin öncelikli hedefi olduğunu belirten Biden, Ukrayna'nın savaşın başından bu yana Rusya'nın ele geçirdiği toprakların yarısından fazlasını geri aldığını hatırlattı.

Daha fazla güvenlik yardımı geliyor

Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu desteğin artırılacağını ifade eden Biden, "Savunma Bakanlığı'na, görev sürem sona erene kadar Ukrayna için tahsis edilmiş olan tüm güvenlik yardımı fonunu tahsis etmesi talimatını verdim" dedi. Ayrıca, Ukrayna'ya yönelik güvenlik yardımlarını koordine eden 50'den fazla ülkenin katılacağı Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun liderler düzeyindeki toplantısının gelecek ay Almanya'da düzenleneceğini duyurdu.

Biden, bu yardımların Ukrayna'nın savaşta zafer kazanması için önemli olduğunu vurgulayarak, ABD'nin bu konuda kararlılıkla destek vermeye devam edeceğini söyledi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa