İsrail, Yemen’den atılan balistik füzenin engellendiğini duyurdu

İsrail ordusu Yemen’den atılan balistik bir füzenin engellendiği duyurusunu yaptı. İşte bölgede yaşananlar ve son durum...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 04:50
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 04:50
İsrail, Yemen’den atılan balistik füzenin engellendiğini duyurdu
EP
Esra Polat Editör

İsrail ordusu, Yemen'den atılan bir balistik füzenin hava savunma sistemleri tarafından ülke semalarında başarıyla engellendiğini duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, “Yemen'den fırlatılan füze, Arrow Hava Savunma Sistemi ile etkisiz hale getirildi” denildi. Füzenin tam olarak hangi bölgede engellendiği belirtilmezken, fırlatmanın ardından ülke genelinde sirenlerin devreye girdiği kaydedildi.

Yemen’den Tel Aviv’e Füze Saldırısı İddiası

Yerel basında çıkan haberlerde, balistik füzenin Yemen'deki Husiler tarafından İsrail'in başkenti Tel Aviv ve çevresini hedef aldığı bilgisi yer aldı. Füzenin İsrail'in orta bölge semalarında hava savunma sistemi tarafından imha edildiği vurgulandı.

Yemen’den İsrail’e Çağrı

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu. Alimi, “İsrail'in Filistin halkına yönelik vahşi savaşı derhal durdurulmalı, çünkü bu, barışın anahtarıdır” ifadelerini kullandı. Ayrıca İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına dikkat çeken Alimi, uluslararası toplumun kararlı bir duruş sergilemesinin ve Lübnan halkının birliğinin bu saldırıları caydırabileceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa