İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında 100'e yakın kişi öldü

İsrail'in son 24 saatte Lübnan'a yönelik gerçekleştirdiği çeşitli saldırılarda 94 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda da yaralı olduğu bildirildi.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 08:10
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 08:10
İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında 100'e yakın kişi öldü
EP
Esra Polat Editör

İsrail ordusunun son 24 saatte Lübnan’ın farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında, 94 kişi hayatını kaybetti ve 168 kişi yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılar sonrası can kayıplarına dair güncel bilgileri açıkladı.

Nebatiye ve Güney Bölgelerinde Ağır Kayıplar

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkenin güneyindeki Nebatiye ilinde İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda 26 kişi yaşamını yitirirken, 42 kişi yaralandı. Güney ilinde ise 14 kişi hayatını kaybederken, 38 kişi yaralandı.

Bekaa ve Baalbek’e Yönelik Saldırılar

Lübnan’ın doğusundaki Bekaa bölgesinde İsrail hava saldırıları 23 kişinin ölümüne, 30 kişinin yaralanmasına neden oldu. Baalbek el-Hirmil bölgesine yapılan saldırılarda ise 25 kişi yaşamını yitirirken, 14 kişi yaralandı.

Cebeli Lübnan ve Beyrut’ta Saldırılar

Cebeli Lübnan bölgesine yapılan saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Beyrut’un Dahiye bölgesine yönelik saldırılarda ise 2 kişinin yaşamını yitirdiği ve 15 kişinin yaralandığı açıklandı.

Toplamda 748 Can Kaybı

Lübnan makamlarının verilerine göre, İsrail ordusunun 23 Eylül’den itibaren şiddetlenen hava saldırıları sonucunda toplamda 748 kişi hayatını kaybetti. Bu süreçte ülkede 150 bine yakın kişi yerinden oldu. Özellikle ülkenin güneyinden başkent Beyrut ve kuzeye göçler devam ederken, bazı vatandaşların Suriye'ye göç ettiği bildirildi.

Hizbullah’ın Karşı Saldırıları

İsrail ordusunun Lübnan’ın güney ve doğu bölgelerine yönelik yoğun hava saldırılarına karşı, Hizbullah füzeli saldırılar düzenliyor. Bu saldırılarda genellikle İsrail askeri üsleri hedef alınırken, İsrail tarafından büyük bir hasar rapor edilmedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa