Lübnan'da ateşkes sağlanacak mı? Beyaz Saray'dan kritik mesaj!

Beyaz Saray, İsrail'in yoğun bir şekilde saldırı düzenlediği Lübnan'da ateşkesin sağlanması amacıyla çalışmayı sürdürdüklerini vurguladı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 09:18
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 09:38
Lübnan'da ateşkes sağlanacak mı? Beyaz Saray'dan kritik mesaj!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla gerçekleştirdiği basın toplantısında, İsrail ile Hizbullah arasında bir ateşkes sağlanması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, ABD ve Fransa'nın öncülüğünde, 10 ülke ve Avrupa Birliği'nin imza attığı ortak ateşkes çağrısı açıklamasından önce İsrail’in bu durumdan haberdar olduğunu belirtti.

Kirby, yapılan açıklamaya ilişkin İsrailli muhattapları ile aktif olarak görüşmeye devam ettiklerini belirterek, geniş çaplı bir çatışmanın bölgedeki sorunları çözüme kavuşturmayacağını ve bu nedenle İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginliğin daha fazla artmadan sona erdirilmesi için çaba sarf ettiklerine dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ateşkes önerisine sıcak bakmadığı ve Lübnan'a yönelik operasyonların devam edeceği yönündeki açıklamalarına dair sorulara net yanıtlar vermekten kaçınan Kirby, şunları söyledi:

Kirby, Netanyahu'nun sözleri hakkında herhangi bir yorumda bulunmayacağını belirtti. İsrail’den olumlu bir geri dönüş alınmaması durumunda ortak açıklamanın yayımlanmayacağını vurgulayan Kirby, şu ifadeleri kullandı:

Netanyahu'dan "operasyonlara devam" mesajı gelmişti

ABD ve Fransa'nın öncülüğünde, Avrupa Birliği ile 8 ülkenin de katıldığı ortak açıklamada, İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması ve diplomatik süreç için 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapılmıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu ise New York'ta yaptığı açıklamada, Lübnan'daki Hizbullah’a yönelik operasyonların "hedeflerine ulaşana kadar" süreceğini belirtmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa