Sudan'da kolera önlenemiyor! Can kaybı 500'ü aştı

Sudan'da etkisini sürdüren kolera salgını nedeniyle 500'den fazla insanın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 09:41
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 09:54
Sudan'da kolera önlenemiyor! Can kaybı 500'ü aştı
AA
Kaynak AA

Sudan'da devam eden kolera salgını, ölü sayısının 506'ya yükselmesiyle ciddi boyutlara ulaştı. Sudan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, ülkedeki kolera vakalarının toplam sayısı 15.577'ye çıktı. Sağlık yetkilileri ve uluslararası yardım kuruluşları, söz konusu vakaların artışı nedeniyle harekete geçti.

Salgın, özellikle haziran ayından itibaren etkili olan şiddetli yağışların ve sellerin sonucunda hızla yayıldı. Sudan'da altyapının zayıf olması ve sellerin su kaynaklarını kirletmesi, kolera gibi su yoluyla bulaşan hastalıkların yayılmasını kolaylaştırdı. Sudan'da bulunan yetkililer, bu gelişmelerin ardından 12 Ağustos günü kolerayı "salgın" olarak duyurdu.

Kolera birçok etken nedeniyle hızlı yayılıyor

Sudan'da çatışmaların devam ettiği ve sağlık altyapısının yetersiz olduğu bu süreçte kolera salgını, insanların yaşam koşullarını daha da güç hale getiriyor. Savaşın getirdiği yıkım, tıbbi kaynakların kıtlığı ve sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar, koleranın hızlı yayılmasına katkıda bulunan başlıca faktörler olarak öne çıkıyor.

Sağlık çalışanlarının sınırlı imkanlarla mücadele ettiği bu süreçte, özellikle temiz suya erişim ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası yardıma ihtiyaç duyuluyor.

Sudan hükümeti ve uluslararası sağlık kuruluşları, salgının kontrol altına alınabilmesi için acil müdahalelerde bulunmaya devam ederken, yerel halkın salgına karşı korunması amacıyla temiz su kaynaklarına erişimin sağlanması ve temel hijyen kurallarının uygulanması büyük önem taşıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa