Netanyahu geri adım attı! Lübnan'da ateşkese dair flaş açıklama...

Lübnan'da Hizbullah'a saldırıları sürdüreceklerini açıklayan İsrail Başbakanı Netanyahu, geri adım atarak görüşmeleri devam ettireceklerini dile getirdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 09:56
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 11:08
Netanyahu geri adım attı! Lübnan'da ateşkese dair flaş açıklama...
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve Fransa'nın Lübnan'da geçici bir ateşkes sağlama girişimine yönelik önceki sert tutumunu yumuşatarak, Tel Aviv'in kuzey sınırındaki vatandaşlarının evlerine dönmelerini sağlama amacını paylaştıklarını ve bu konuda görüşmeleri sürdüreceklerini belirtti.

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurulu'na hitap etmek için New York'a giden Netanyahu, ABD ve Fransa'nın önerdiği 21 günlük geçici ateşkesi başta reddeden tavrında değişikliğe gitti.

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Açıklamada, ayrıca ABD'nin bölgedeki istikrar ve güvenliği sağlama rolünün önemli olduğuna vurgu yapılarak, İsrail'in bu amaca yönelik ABD'nin çabalarını takdir ettiği belirtildi.

Başbakanlık açıklamasında; Amerika ve İsrail heyetlerinin, "ABD'nin girişiminin ve İsrail'in kuzey sınırında bulunan insanların güvenli bir şekilde evlerine dönmesinin nasıl sağlanabileceğini" ele aldıkları ve bu konudaki görüşmelerin önümüzdeki günlerde süreceği ifade edildi.

Ne olmuştu?

ABD ve Fransa'nın öncülük ettiği ve AB (Avrupa Birliği) ve 8 ülkenin daha katılım gösterdiği bir ortak açıklama yapılmıştı. İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi ve diplomatik çözüm sağlanması için 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapılmıştı.

Netanyahu ise New York'ta yaptığı bir başka açıklamada, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik saldırıların "hedeflerine ulaşıncaya kadar" süreceğini belirtmişti.

Beyaz Saray, İsrail'den olumlu bir geri dönüş alınmasaydı 21 günlük ateşkes önerisinin yayımlanmayacağını bildirmişti. ABD Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ateşkes çağrısı yapılmadan önce İsrail'in bu girişimden haberdar olduğunu vurgulamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa