Helene Kasırgası ABD'yi vurdu! "Kayıplar artabilir" uyarısı geldi

ABD'nin Florida eyaletini vuran Helene Kasırgası nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Can ve mal kayıplarının artabileceğine dair uyarı geldi.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 11:25
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 11:45
Helene Kasırgası ABD'yi vurdu! ''Kayıplar artabilir'' uyarısı geldi
AA
Kaynak AA-DHA

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletini vuran Helene Kasırgası, bölgede ciddi yıkıma neden oldu ve ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre; 4'üncü kategori kasırga, Florida eyaletinin kuzeybatı kıyılarına yaklaşık 225 kilometre hızla vurdu. Şiddetli rüzgar ve yoğun yağışların eşlik ettiği kasırga, bölgedeki yaşamı olumsuz etkiledi.

Kasırgaya karşı tedbir uyarısı yapıldı

Florida Valisi Ron DeSantis, basına yaptığı açıklamada, eyalet halkını kasırgaya karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. DeSantis, "Floridalılar sabah uyandığında, daha fazla can kaybı, yıkım ve mülk kayıplarıyla karşılaşabilir." diyerek, kasırganın daha fazla zarar verebileceği konusunda dikkat çekti.

Çok sayıda ev ve iş yeri elektriksiz kaldı

Helene Kasırgası'nın yol açtığı şiddetli hava koşulları sebebiyle Florida'da 1,2 milyondan fazla ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığı bildirildi. Yetkililer, kasırganın etkisinin Florida ile sınırlı kalmayacağını ve Georgia ile North Carolina eyaletlerinde de devam edeceğini belirtti.

Georgia'da 190.000, North Carolina'da ise 30.000'den fazla evin elektriksiz kaldığı bildirildi. Ayrıca yetkililer, kasırganın bu eyaletlerde hortumlara neden olabileceği konusunda da uyarılarda bulundu.

Florida, Georgia, North Carolina ve South Carolina eyaletlerinde söz konusu kasırga sebebiyle "acil durum" ilan edilmişti. Helene Kasırgası'nın gücünü sürdüreceği ve ilerleyen saatlerde bölgedeki etkisinin artabileceği tahmin ediliyor. Afet yetkilileri, halkın gerekli önlemleri alması ve tahliye planlarına uyması gerektiğini belirterek, durumun yakından takip edildiğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa