Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman yapılacak?

Hakim, savcı ve avukat olmak isteyenler için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı 29 Eylül'de ilk kez yapılacak.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 11:31
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 12:42
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman yapılacak?
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Adalet Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi kapsamında, hukuk fakültesi mezunlarının avukat, hakim veya savcı olabilmesi için artık bir sınavı geçmeleri gerekecek. 

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) ve İdari Yargı Ön Sınavı (İYÖS) ilk kez 29 Eylül 2024 tarihinde yapılacak. 

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS), hukuk mezunlarının avukatlık stajına, hakim ve savcı yardımcılığına başlamadan önce girmeleri gereken bir sınav olacak. 17 farklı şehirde yapılacak sınavla birlikte, hukuk mesleklerine girişte yetkinliğin artırılması amaçlanıyor.

Bakan Tunç'tan açıklama 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni düzenlemeyle hukuk mesleklerinde yeterliliklerin ölçüleceğini ve sistemin daha güçlü hale getirileceğini belirtti.

Eğitim Kalitesinin Artırılması

Adalet Bakanlığı, hukuk eğitiminin kalitesini artırmak amacıyla YÖK ile iş birliği yaparak hukuk fakültelerinin kontenjanlarını 190 binden 125 bine düşürdü. 

Bakan Tunç, bu süreçte başarı oranını yukarı çekmeyi ve hukuk sistemini eğitim anlamında güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bu düzenleme, Türkiye'deki hukuk mesleklerine giriş sürecinde bir dönüm noktası olarak görülüyor. Mesleğe başlamadan önce yeterliliklerin ölçülmesi, hukukçuların daha donanımlı olmasını sağlamayı amaçlıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa