Ukrayna-Rusya gerilimi hızla tırmanıyor! Sivil kayıplar açıklandı

Ukrayna, Rusya'nın farklı noktalara gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda son 24 saat içerisinde 8 sivilin öldüğünü duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 11:48
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 12:05
Ukrayna-Rusya gerilimi hızla tırmanıyor! Sivil kayıplar açıklandı
AA
Kaynak AA

Ukraynalı yetkililer, son 24 saat içinde Rus ordusunun ülkenin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 44 kişinin de yaralandığını duyurdu. Ukrayna'nın Donetsk İl İdaresi Başkanı Vadim Filaşkin, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Donetsk bölgesine gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 4 sivilin yaşamını yitirdiğini ve 11 sivilin yaralandığını belirtti. Saldırılarda çok sayıda ev ve binanın da zarar gördüğü ifade edildi.

Odessa İl Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper ise Rus güçlerinin Odessa bölgesine düzenlediği saldırılarda 3 sivilin öldüğünü ve aralarında 3 çocuk olmak üzere 14 sivilin yaralandığını açıkladı. Herson İl Askeri İdaresi Başkanı Aleksandr Prokudin, Herson ve çevresindeki 23 yerleşim biriminin Rus saldırılarının hedefi olduğunu, bu saldırılarda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 19 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, son 24 saat içinde Ukrayna ordusunun Rus güçlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda 21 tank, 48 zırhlı araç, 58 top, 2 hava savunma sistemi, 85 insansız hava aracı ve 60 araç ile özel ekipmanın imha edildiğini açıkladı. Bunun yanı sıra 1370 Rus askerinin de etkisiz duruma getirildiği ifade edildi.

Son 24 saatte 187 çatışma yaşandı

Aynı açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna birliklerine ve yerleşim alanlarına yönelik olarak 8 füze, 96 güdümlü bomba ve 71 hava saldırısı gerçekleştirdiği, ayrıca Ukrayna'ya "Şahed" tipi 32 insansız hava aracıyla saldırı düzenlediği ve bunlardan 24'ünün imha edildiği ifade edildi.

Son 24 saat içinde Rus ve Ukrayna orduları arasında 187 çatışmanın yaşandığı kaydedilirken, en yoğun çatışmaların Pokrovsky yönünde gerçekleştiği ve Rus güçlerinin Kurakhovsky yönünde daha aktif hale geldiği aktarıldı. Diğer yandan, Rus ordusu tarafından Kursk bölgesinde de hava saldırıları gerçekleştirildiği aktarıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa