Güney Kore'den Orta Doğu endişesi

İsrail'in Lübnan'a saldırması Asya'yı da etkiledi. Güney Kore, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını endişeyle takip ettiklerini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 12:14
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 12:27
Güney Kore'den Orta Doğu endişesi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Güney Kore, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarıyla Orta Doğu'da artan gerilimden duyduğu endişeyi dile getirerek, taraflara "gerginliği yükseltecek eylemlerden kaçınmaları" çağrısında bulundu. 

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, özellikle sivillerin korunması gerektiğine vurgu yaptı ve "insancıl hukuk dahil uluslararası hukuka tam uyulması" gerektiğini belirtti.

Açıklamada, bölgedeki gerilimin hızla tırmanmasından duyulan endişe ifade edilerek, İsrail ve Lübnan'a yönelik çağrıda bulunuldu.

İsrail, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yoğun hava saldırıları düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu saldırılarda 784 kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, saldırılar nedeniyle 500 bine yakın kişinin yerinden edildiğini duyurdu. Bu göç dalgası, ülkenin güneyinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelere doğru yoğunlaştı.

Bu gelişmeler, bölgede insani kriz ve gerilimin tırmanması konusunda uluslararası toplumun endişelerini artırmış durumda. Güney Kore'nin çağrısı, daha fazla sivil kaybının önlenmesi ve gerilimin düşürülmesi adına uluslararası hukuk normlarına uyulması gerekliliğini vurguluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa