Şehit Şeyda Yılmaz'ın eşi haberi aldığı anı paylaştı

İstanbul'da 26 suç sabıkası bulunan şahıs tarafından vurularak şehit edilen Şeyda Yılmaz'ın eşi Semih Yılmaz, saldırıyı nasıl öğrendiğini anlattı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 12:29
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 15:22
Şehit Şeyda Yılmaz'ın eşi haberi aldığı anı paylaştı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan Yunus Emre Geçti ile polisler arasında arbede yaşandı.

Arbede esnasında polis memurunun tabancasını alan 19 yaşındaki sabıkalı, emniyet mensuplarına ateş açtı.

Açılan ateş sonucu 26 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu.

26 suç kaydı ortaya çıktı

26 adet suç kaydı olduğu anlaşılanzanlı Yunus Emre Geçti'nin soruşturmanın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kadın polisi şehit eden zanlının kasten yaralama, cinsel taciz, yağma, gasp, motosiklet hırsızlığı, çocuğun cinsel istismarı, mala zarar verme ve uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak suçlarından toplamda 26 adet suç kaydı olduğu anlaşıldı. 

Şehit polise veda

Saldırganın açtığı ateşle şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz için önce İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ardından da memleketi Sivas'ta tören düzenlendi. Şehit Şeyda Yılmaz törenin ardından gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

"Saldırıyı telsiz anonsuyla öğrendim"

Saldırının ardından kısa süre geçmesine rağmen acı hala derinliğini koruyor. Hiç kuşku yok ki şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın aynı kendi gibi polis memuru olan eşi Semih Yılmaz'ın acısı ise daha fazla. Olayın yaşandığı günden bugüne kadar zor bir süreç geçiren Semih Yılmaz o günü anlattı.

Sivas'ta babaocağında taziyeleri kabul eden Semih Yılmaz, eşinin uğradığı saldırıyı ilk olarak telsiz anonsundan öğrendiğini söyledi. Eşinin vurulduğu anonsu sonrası hastaneye gittiğini ifade eden Yılmaz, Şeyda Yılmaz'ın şahadet haberini de hastanede aldığını anlattı. Eşini şehit veren genç polis, sinirli olduğunu ve başka ailelere ateş düşmemesi için suç unsuru teşkil eden kişilere yönelik cezaların daha da artırılması gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa