Irak ve Suriye'de PKK/YPG'li 22 terörist etkisizleştirildi

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye ve Irak'ın kuzeyinde PKK/YPG'li 22 teröristi etkisiz duruma getirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 12:53
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 13:42
Irak ve Suriye'de PKK/YPG'li 22 terörist etkisizleştirildi
AA
Kaynak AA

MSB: Gara ve Asos’ta 22 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Asos bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 21 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde ise 1 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Kahraman TSK operasyonlarına devam ediyor

MSB, terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Asos bölgelerinde tespit ettiği 21 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlediği 1 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi." ifadelerini kullandı.

Teröristlerin kaçacak yeri yok

Açıklamada, teröristlerin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan operasyonlardan kaçmasının mümkün olmadığı vurgulanarak, "Her nerede olursa olsunlar, Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde olmaya devam edecek." denildi. MSB, bu operasyonların devam edeceğini belirterek terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

F-16 ve ateş destek vasıtaları kullanıldı

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), sosyal medya platformu X'teki kurumsal hesabı @tcsavunma üzerinden Suriye ve Irak başta olmak üzere operasyonlara ve alınan neticelere ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı, kahraman TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) düzenlediği operasyona dair bilgileri aktarırken, operasyonun hangi askeri vasıta ya da teçhizatla gerçekleştirildiğini belirtmiyor. Milli Savunma Bakanlığı, yazılı ifade yerine, operasyonda kullanılan askeri aracın ya da silah ve mühimmatın temsili görüntülerini paylaşıyor. Bölücü terör örgütü PKK mensubu 22 teröristin etkisiz hale getirildiğinin bildirildiği açıklamada "ateş destek vasıtaları"nın ateşlenmesi ve kahraman Türk pilotlarının “F-16’larla” hedefleri yerle bir etmelerine dair görüntülerin kullanıldığı görülüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa