Mehmet Şimşek, ABD'deki temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ABD dönüşü, New York'ta gerçekleştirdiği temaslara dair açıklamalar bulundu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 13:05
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 13:23
Mehmet Şimşek, ABD'deki temaslarını değerlendirdi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu kapsamında ABD'de gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde, New York'ta uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Standard & Poor's (S&P) ve Moody's'in üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi. 


Bu toplantılara, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da katıldı.

Şimşek, görüşmelerde Türkiye'nin ekonomi programındaki son gelişmeleri ve özellikle kamu maliyesi alanındaki önceliklerini aktardı. Toplantıların odak noktası, Türkiye'nin ekonomi politikalarının sonuçları ve önümüzdeki döneme yönelik yol haritası oldu.

New York'tan dönen Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, ABD’deki temaslarının oldukça verimli geçtiğini vurguladı. 

Yatırımcılarla ve uluslararası kuruluşlarla Türkiye'nin ekonomik programını paylaştıklarını belirten Şimşek, ülkenin "güçlü, büyük ve dinamik ekonomisi" ile stratejik konumunun yatırım çekme potansiyeline dikkat çekti. Ayrıca, bu potansiyelin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için ekonomi politikalarının kararlılıkla uygulanmaya devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa