Trump, "tarihteki en büyük pazarlamacı" dediği Zelenskiy ile görüşecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump, "tarihteki en büyük pazarlamacı" olarak alay ettiği Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmede bulunacak.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 13:21
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 15:46
Trump, ''tarihteki en büyük pazarlamacı'' dediği Zelenskiy ile görüşecek
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Eski ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump, Ukrayna'ya verilen destekle ilgili tartışmaların ortasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceğini açıkladı.

ABD basınında yer alan haberlere göre; Trump, Ukrayna'daki durumu "utanç verici" olarak nitelendirerek, yaşanan can kayıplarını ve yıkımı eleştirdi. Trump, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Trump, aynı zamanda Avrupa'nın, ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı mali desteğin sadece küçük bir kısmına katkıda bulunmasından duyduğu endişeyi dile getirdi ve ABD ile Rusya arasındaki coğrafi mesafeye dikkat çekti.

Sürpriz bir görüşme olacak

Eski ABD Başkanı, New York'taki Trump Tower'da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir görüşme yapacağını duyurdu. Bu açıklama, Zelenskiy'in ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya gelmesinin ardından geldi ve bu açıdan sürpriz olarak değerlendirildi.

Yakın zamanda Ukrayna'ya toplam 7,9 milyar dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketi açıklayan ABD Başkanı Biden, Kiev'e olan desteklerini devam ettireceklerine dikkat çekmişti.

Zelenskiy'nin ABD ziyareti, Demokrat liderlerin Ukrayna'ya desteğini pekiştirirken, Trump'ın başkanlığı yeniden kazanması halinde ABD-Ukrayna ilişkilerinde olası değişikliklere de işaret ediyor.

Trump ve Zelenskiy'den birbirlerine yönelik peş peşe eleştiriler gelmişti

Trump ve Zelenskiy'nin son dönemde karşılıklı eleştirilerde bulunmalarının ardından bu görüşme kararı dikkat çekti. Trump ve Başkan Yardımcısı adayı Ohio Senatörü James David Vance, ABD tarafından Ukrayna'ya yapılan yardımlara karşı olumsuz bir duruş sergiliyor.

23 Eylül günü The New Yorker dergisine röportaj veren Zelenskiy, bu nedenle Trump ve Vance'i eleştirmişti. Zelenskiy, Trump'ın Ukrayna ihtilafını nasıl sonlandıracağını bilmediğini belirtirken, Vance'in önerilerini "radikal" olarak nitelendirmişti.

Trump ise 24 Eylül'de Pensilvanya'da düzenlediği mitingde Zelenskiy hakkında, "Onların (Demokratlar) seçimi kazanmasını çok istiyor." demiş ve ABD'den aldığı mali yardımlarla ilgili olarak Ukrayna liderini alaycı ifadelerle "tarihteki en büyük pazarlamacı" olarak tanımlamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa