Ahu Tuğba, yarın son yolculuğuna uğurlanacak!

ABD'de 1 Eylül'de hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta ismi Ahu Tuğba, yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 13:21
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 16:01
Ahu Tuğba, yarın son yolculuğuna uğurlanacak!
Ecem Çetin Muhabir

Elveda Dostum, Dokunmayın Şabanıma, Taçsız Kraliçe, Banker Bilo gibi çok sayıda projede kamera karşısına geçen, Yeşilçam'ın ünlü ismi  Ahu Tuğba'dan 1 Eylül'de acı haber geldi.

İleri seviyede astım rahatsızlığı ile bir süredir mücadele eden usta oyuncu, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. 

Oyuncunun cenazesi henüz Türkiye'ye getirilmedi. Usta oyuncun cenazesi bugün kızı Anjelik'le birlikte Türkiye'ye getirilecek.

Ünlü isme yarın veda edilecek 

Ahu Tuğba, yarın son yolculuğuna uğurlanacak. Tuğba için ilk olarak tören düzenlenecek. Tören,  Atlas 1948 Sineması'nda saat 11.00'da yapılacak. 

Törenin ardından, cenaze merasimi Teşvikiye Camisi'nde gerçekleşecek. Ahu Tuğba'nın cenazesi, öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, oyuncunun cenaze ve defin işlemlerini üstlenecek.

Cenaze töreninin ardından, Ahu Tuğba için Teşvikiye Camisi'nde akşam namazında Kur'an-ı Kerim okunacak. Ayrıca, cami cemaati ve katılımcılara yemek dağıtılacak.

Ahu Tuğba kimdir?

Gerçek adı Tuğba Çetin olan Ahu Tuğba, 13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Yönetmen Metin Erksan'ın kendisini görerek, film çekme teklifi ile sinema hayatına adımını atmıştır. Tuğba, Kadir İnanır, İlyas Salman, Nuri Alço, Tarık Akan, Cüneyt Arkın gibi isimlerle başrolü paylaşmıştır. Usta oyuncu, ilk olarak Öksüzler dizisinde kamera karşısına geçmiştir. Ahu Tuğba, "Anter Kara Ali", "Vur Tatlım", "Derviş Bey", "Banker Bilo", "Dokunmayın Şabanıma ", "Şaşkın Milyoner", "Taçsız Kraliçe", "Akrep", "Acı Yıllar", "Aşk ve Aşk", "Pembe & Mavi" gibi projelerde yer almıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa