96 ölümlü apatmanın müteahhidine 62 müebbet ve 865 yıl!

Adana'da 6 Şubat 2023 depreminde 96 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün'e 62 müebbet ve 865 sene hapis cezası verildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 13:39
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 16:16
96 ölümlü apatmanın müteahhidine 62 müebbet ve 865 yıl!
AA
Kaynak AA

6 Şubat depreminde yıkılan apartmanın müteahhidine ağır ceza

Adana’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde yıkılan ve 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı’nın müteahhidi Hasan Alpargün, 62 defa müebbet ve 865 sene hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme duruşması

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanık Hasan Alpargün cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Duruşmada sanık avukatları ve müştekiler de hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, daha önce sunulan mütalaasını tekrarlayarak, Alpargün’ün cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Alpargün’ün savunması

Savunmasını yapan Hasan Alpargün, binayı inşa etmeden evvel zemin etüdü yaptırdığı iddiasında bulunarak, "Yasalara uygun apartman inşa ettim. İnşaatta eksik malzeme kullanmadım ve bina 1975 Deprem Yönetmeliğine uygundu. 1998 Ceyhan depreminde apartmanda hasar oluşmamıştı. Bina kendisini ispatlamıştı" dedi. Kendisinin sağlık sorunları olduğunu belirten Alpargün, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Müştekilerin talepleri

Duruşmaya katılan müştekiler ve avukatları, Alpargün’den şikayetçi olduklarını ifade ederek, sanığın "olası kastla öldürme" suçundan cezalandırılması talebinde bulundu. Müşteki avukatları, bilirkişi raporuna atıfta bulunarak, sanığın daha ağır cezalandırılması gerektiğini savundu.

Mahkemeden ağır ceza

Mahkeme heyeti, Hasan Alpargün’ü "olası kasıt ile birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep olma" suçundan 62 defa müebbet ve 865 sene hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına da karar verildi.

Deprem sonrası kaçış iddiaları

Deprem günü Hasan Alpargün’ün KKTC’ye gittiği belirlenmişti. Lefkoşa’da yakalanan Alpargün, Türkiye’ye iade edilerek tutuklanmıştı. Ayrıca, Alpargün’ün KKTC’ye (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) para transfer etmek için uğraştığı ve ev satın almak için girişimde bulunduğu da iddia edilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa