Dışımızdaki İrlandalılar Filistin için yürüdü!

İçimizdeki İrlandalılar İsrail'e destek verirken, İrlanda'da, terör örgütü İsrail'in “işgal ürünleri yasaklansın” diye 11 gün süren yürüyüş yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 13:47
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 14:35
Dışımızdaki İrlandalılar Filistin için yürüdü!
AA
Kaynak AA

Filistin için 40.000'den fazla imza İrlanda Parlamentosuna teslim edildi

İrlanda’da, İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında imal edilen ürünlerin ithalatının yasaklanması talebiyle toplanan 40.000’den fazla imza, 11 günlük yürüyüş sonrası Parlamento yetkililerine teslim edildi.

Yürüyüş Güney Kerry’den başladı

Yürüyüş, İrlanda'nın Güney Kerry bölgesinde başlayarak başkent Dublin’e kadar sürdü. Katılımcılar, İsrail'in işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde imal edilen ürünlerin ithalatının yasaklanmasını talep ederek Parlamento binası önünde bir miting düzenledi. Bu süreçte yaklaşık 45.000 kişinin imzalarını içeren dilekçe, Parlamento yetkililerine getirilerek teslim edildi.

Sporcu Macauley mitingde sunuculuk yaptı

Mitingde sunuculuk görevini, Filistin için İrlanda Sporları Derneği üyesi olan ve sekiz Tüm İrlanda madalyasına sahip olan Michael Darragh Macauley üstlendi. Galway futbolcusu Macauley, katılımcılara hitap ederek Filistin halkıyla dayanışma mesajı verdi.

Bağımsız Senatör Black’ten sert açıklamalar

İrlanda Senatosuna Ocak 2018’de İşgal Altındaki Topraklar Yasası’nı sunan Bağımsız Senatör Frances Black, mitingde yaptığı konuşmada Filistin’deki durumun her geçen gün kötüleştiğine dikkat çekti. Black, “İşgal Altındaki Topraklar Yasası’nı sunduğum altı sene içinde Filistin’deki durum hızla kötüleşti. Gazze’deki soykırım boyutundaki savaşa odaklanırken, Batı Şeria’da da büyük bir toprak gaspı yaşanıyor. Yasa dışı olarak kınadığımız bu topraklarda yani Filistin'e ait olan topraklarda üretilen ürünlerle ticaret yapmamız kabul edilemez. Bu ikiyüzlülük sona ermeli” dedi.

İnsan hakları savunucusu Butterly’den güçlü mesaj

Filistin'de ambulans gönüllüsü olarak hizmet veren insan hakları savunucusu Caoimhe Butterly de mitingde söz aldı. Butterly, “Nelson Mandela’nın, ‘Filistinlilerin özgürlüğü olmadan bizim özgürlüğümüz eksik kalır’ sözü üzerinden neredeyse 30 sene sonra, hâlâ acil siyasi eylem ihtiyacı devam ediyor” dedi. Butterly, Kerry’den Dublin’e yürüyüş yapanların, adalet ve özgürlük için sembolik adımlar attığını belirtti.

İrlanda-Filistin dayanışması müzikle taçlandırıldı

Miting sırasında, İrlanda ve Filistin arasındaki dayanışmayı simgeleyen “Le Cúnamh na Déithe / In Shaa Allah” (Tanrı’nın yardımıyla/İnşallah) adlı parça seslendirildi. Müzik, iki halk arasındaki derin bağları bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa