Üst solunum yolu enfeksiyonları arttı! Bakandan uyarı geldi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özellikle sonbahar aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını belirterek uyarılarda bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 14:04
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 14:28
Üst solunum yolu enfeksiyonları arttı! Bakandan uyarı geldi
AA
Kaynak AA

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özellikle ekim ve kasım aylarının üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı dönemler olduğunu belirterek, hijyen kurallarına uyulması ve kapalı alanlarda hasta kişilerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Bir dizi programa katılmak için Yozgat'a gelen Memişoğlu, Yozgat Valiliğini ziyaretinde çiçeklerle karşılandı ve şeref defterini imzaladı. Valilik ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, Yozgat'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anadolu'nun tarihi şehirlerinden biri olan Yozgat'ta sağlık hizmetlerini daha da iyileştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Memişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"En iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerden biriyiz"

Memişoğlu, Yozgat'ın devlet yatırımlarıyla altyapısını güçlendirdiğini ve bu gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye'nin dünyada en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerden biri olduğunu belirten Memişoğlu, toplumun sağlığına daha fazla özen göstermesi gerektiğini vurguladı.

"Hijyen kurallarına uyulmalı"

Bakan Memişoğlu, üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı bu dönemde vatandaşlara hijyen kurallarına uymaları, kapalı alanlarda hastalıklardan kaçınmaları ve hastalanmaları durumunda kendilerini izole etmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Ziyareti kapsamında Yozgat Şehir Hastanesi'ni de inceleyen Memişoğlu, Adalet Eğitim Merkezi'nde düzenlenen İl Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı ve ardından kentteki esnafla bir araya geldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa