Veli Gündüz Şahin'den sendikaya toplu iş sözleşmesi çağrısı!

Mamak Belediyesi ve HİZMET-İŞ sendikası arasında ş sözleşmesi konusunda anlaşma sağlanamadı. Veli Gündüz Şahin bir çağrıda bulundu.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 14:19
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 16:40
Veli Gündüz Şahin'den sendikaya toplu iş sözleşmesi çağrısı!
Ecem Çetin Muhabir

Veli Gündüz Şahin'in başkanlık koltuğunda oturduğu Mamak Belediyesi ve HİZMET-İŞ sendikası arasında "toplu iş sözleşmesi" krizi henüz bir sonuca bağlanamadı.

HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında müzakerelerde anlaşma sağlanamadığını belirterek, grev kararı aldıklarını açıkladı. 

Mamak Belediyesi, 26 Ağustos 2024’te alınan grev oylaması kararının ardından 12 Eylül 2024 tarihinde sandık kurdu. Belediye, İŞKUR öncülüğünde gerçekleşen oylamada Mamak Belediyesi işçilerinin 388 evet oyuna karşı 625 hayır oyuyla greve hayır dediğini belirtti.

Sendikanın grev işçinin ise sözleşme istediği meseleye ilişkin Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'den bir çağrı geldi. 

Şahin, Mamak Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana hem mali sorunlarla mücadele ettiklerini hem de çalışanların haklarını korumak konusunda titizlikle hareket ettiklerini söyledi. 

Veli Gündüz Şahin, belediyeyi çok yüklü bir borçla devralmalarına rağmen, çalışanların maaşlarını zamanında ödediklerini ve sosyal haklarını iyileştirmek konusunda kararlılıklarından taviz vermediklerini ifade etti.

Şahin, Mamak Belediyesi olarak her türlü siyasal ve sendikal engellemelere karşın çalışanların ve Mamak halkının menfaatlerini her zaman ön planda tutmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, sendikayı toplu iş sözleşmesini imzalamaya davet ettiğini söyledi. 

Şahin, "Gelin sözleşmeyi imzalayın, işçilerimiz toplu paralarını alıp ailelerine götürsünler" dedi. 

Mamak Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana hem mali sorunlarla mücadele ettik hem de çalışanlarımızın haklarını koruma konusunda titizlikle hareket ettik. 

Şahin'in açıklamasının tamamı şu şekilde;

Belediyeyi çok yüklü bir borçla devralmamıza rağmen, çalışanlarımızın maaşlarını zamanında ödemek ve sosyal haklarını iyileştirmek konusunda kararlılığımızdan taviz vermedik. Artan enflasyon karşısında, işçilerimizin alım gücünü korumak için yüzde ellinin üzerinde maaş zammı ve sosyal haklarda yüzde yüzü aşan iyileştirmeler teklif ettik. Bu iyileştirmelerle, işçilerimizin yaşam kalitesini artırmayı hedefledik. Ancak, Hizmet-İş Sendikası uzlaşmaz tavrıyla bu kazanımları reddederek işçilerin haklarını siyasi hesaplara feda etti. 12 Eylül 2024’te yapılan grev oylamasında işçilerimiz, yüzde altmış beş oyla “greve hayır” diyerek iş güvencesini tercih etti. İşçilerin net bir şekilde ortaya koyduğu bu iradeye rağmen sendika, süreci zorlaştırmayı sürdürmektedir. İşveren olarak, işçilerimizin haklarını koruma yönünde tüm yasal adımları atmayı sürdüreceğimizi ve onların yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum.Mamak Belediyesi olarak, her türlü siyasal ve sendikal engellemelere karşın çalışanlarımızın ve Mamak halkının menfaatlerini her zaman ön planda tutmaya devam edeceğiz. Sendikayı toplu iş sözleşmesini imzalamaya davet ediyorum. Gelin sözleşmeyi imzalayın, işçilerimiz toplu paralarını alıp ailelerine götürsünler. Kamuoyuna Saygıyla Duyururuz.”


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa