İsrail durmuyor! Bakandan "Lübnan'a saldırıları artıracağız" mesajı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, son yaptığı açıklamada, Lübnan'da Hizbullah'a daha yoğun bir şekilde saldıracaklarını dile getirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 14:34
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 15:06
İsrail durmuyor! Bakandan ''Lübnan'a saldırıları artıracağız'' mesajı
AA
Kaynak AA

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik saldırıları artıracaklarını açıkladı. İsrail Savunma Bakanı Gallant, İsrail'in kuzeyindeki Safed kentini ziyaret etti ve burada yaptığı görüntülü açıklamada Hizbullah'a karşı devam eden operasyonlar hakkında bilgi verdi. Son dönemde Hizbullah'a "ağır darbeler" indirdiklerini belirten Gallant, bu saldırıların daha da yoğunlaşacağına dair tehditler savurdu.

"İsrail'in güvenliğini sağlamak için operasyonlar devam edecek"

Gallant, İsrail'in kuzey bölgelerinde yerinden edilen vatandaşların evlerine geri dönmesini sağlama konusunda kararlı olduklarını vurguladı. İsrail ordusunun Hizbullah ile olan çatışmaları sürdürdüğünü kaydeden Gallant, bu süreçte İsrail'in güvenliğini sağlama amacıyla operasyonların devam edeceğini belirtti.

Lübnan'da büyük bir yıkım yaşandı

8 Ekim gününden beri İsrail ordusu tarafından Hizbullah ile kontrollü çatışmalar gerçekleştiriliyor. Özellikle 23 Eylül günü Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlendi. Bu saldırılar, Lübnan'da büyük bir yıkıma yol açtı.

Lübnan yetkililerinin açıkladığı verilere göre, İsrail’in gerçekleştirdiği bu şiddetli hava saldırılarında 748 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca, bombardımanlar sonucunda yaklaşık 150 bin kişi yerinden edildi ve bu kişiler güvenli bölgelere göç etmek zorunda kaldı. Lübnan'daki bu insani krizin derinleşmesi, bölgede gerginliği daha da artırırken, İsrail-Hizbullah arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi bölgedeki istikrarı tehdit ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa