Tekirdağ'daki S.Y. bebeğin durumu kötüye gidiyor!

Tekirdağ'da cinsel istismara maruz kalan S.Y. bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 14:37
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 16:29
Tekirdağ'daki S.Y. bebeğin durumu kötüye gidiyor!
AA
Kaynak AA

Malkara'da cinsel istismara uğrayan bebeğin durumu ciddiyetini koruyor

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki S.Y. isimli bebeğin yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde entübe halde tedavi gören bebeğin sağlık durumu kritik.

20 gündür yoğun bakımda

Bebeğin yoğun bakımda 20 gündür entübe durumda olduğunu belirten yetkililer, S.Y.'nin hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi. Teyzesi Elif Akyüz, hastaneye her gün gelerek bebeğin durumunu yakından takip ettiklerini söyledi.

Sağlık durumu giderek kötüleşiyor

Bebeğin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Akyüz, S.Y.'nin durumunda herhangi bir iyileşme olmadığını, hatta beyin dokusunda kötüleşmelerin başladığını ifade etti. Akyüz, "Her gün umutla bekliyoruz, ama durum daha da kötüleşiyor" dedi.

Hastaneye getiriliş süreci

8 Eylül'de, anne B.Y., kızını "uyanmadığını" ifade ederek Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yapılan muayenede bebeğin cinsel istismara uğradığı ve beyin kanaması geçirdiği şüphesiyle Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Bebeğin durumu polise bildirilirken, ameliyat sonrası yoğun bakımda tedavisine başlandı.

Soruşturma devam ediyor

Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında anne B.Y., birlikte yaşadığı S.Ö., komşuları K.A. ve K.A.'nın 13 yaşındaki oğlu ile 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, S.Y.'nin 5 yaşındaki kardeşi devlet korumasına alındı.

Baro başkanından açıklama

Tekirdağ Baro Başkanı olan Egemen Gürcün, adli tıp raporuyla bebeğe (S.Y.) cinsel istismarda bulunulduğunun tespit edildiğini açıkladı. Gürcün, bebeğin yaşadığı şiddetin ve istismarın tüm boyutlarıyla araştırıldığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa