İran genelinde İsrail protesto edildi

İranlılar, ülke genelinde, işgalci terör örgütü ve Siyonist soykırımcı şebeke İsrail'in Lübnan ve Gazze saldırılarını protesto etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 16:15
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 16:42
İran genelinde İsrail protesto edildi
AA
Kaynak AA

Tahran'da İsrail karşıtı geniş çaplı protestolar düzenlendi

İran'ın başkenti Tahran ve birçok şehirde, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını protesto eden geniş katılımlı gösteriler gerçekleştirildi. "Öfke Cumaları Yürüyüşü" adıyla düzenlenen eylemler, cuma namazının ardından ülke genelinde birçok noktada yapıldı.

Cuma namazı sonrası yürüyüş

Başkent Tahran'da, Tahran Üniversitesi'nde eda edilen cuma namazının ardından halk, ellerinde taşıdıkları Filistin ve Lübnan bayrakları ve dövizleriyle İnkilap Meydanı'na doğru yürüyüşü başlattı. Göstericiler, Gazze ve Lübnan'da yaşanan saldırılara tepki gösterdi.

Binlerce kişi meydanlara çıktı

Gösterilere katılan binlerce İranlı, Lübnan, Filistin ve İran bayraklarıyla ve Hizbullah flamalarıyla terör örgütü İsrail ve soykırım destekçisi ABD karşıtı sloganlar attı. Protestolarda dikkat çeken bir pankartta, "Hayfa'yı tahliye edin (Evacuate Haifa)" ifadesi yer aldı. Göstericiler, İsrail'in bölgede işlediği savaş suçlarına karşı tepkilerini dile getirdi.

İran Devrim Muhafızları’ndan destek konuşması

İnkilap Meydanı'nda yapılan gösteri sonrası İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Yardımcısı olan Tuğgeneral Ali Fedevi, toplanan kalabalığa hitap etti. Fedevi, İsrail'e karşı çok sert mesajlar verdi ve halkın direnişini destekledi.

Gösteriler ülke genelinde yaygınlaştı

İran devlet televizyonunun yayımladığı görüntülerde, İsrail karşıtı bu protestoların yalnızca Tahran'la sınırlı kalmadığı, ülkenin birçok kentinde de on binlerce insanın katılımıyla gerçekleştiği görüldü. Gösterilerde, İsrail'in bölgedeki saldırılarının durdurulması çağrısı yapıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa