Netanyahu kürsüye çıktı, Türk heyeti salonu terk etti

BM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Türk heyeti ve birçok delegasyon protesto ederek salondan ayrıldı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 17:04
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 17:51
Netanyahu kürsüye çıktı, Türk heyeti salonu terk etti
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, birçok ülkenin delegasyonu tarafından protesto edildi. 

Türk heyeti salonu terk etti

Bebek katili Netanyahu kürsüye çıktıktan sonra Türk heyeti ve birçok diğer delegasyon, salondan ayrılarak protesto gösterdi.

Konuşmasına, Birleşmiş Milletler'deki "iftiralara" karşı koyma sözü vererek başlayan Netanyahu, İsrail'in barış istediğini ve Suudi Arabistan ile bir normalleşme anlaşmasının Ekim ayından önce yakın olduğunu ifade etti.

"Bizi vurursanız biz de sizi vururuz"

Netanyahu, İsrail'in İran'dan gelen tehditlere karşı kendini savunmak zorunda olduğunu belirterek, "Bizi vurursanız, biz de sizi vururuz" dedi ve İsrail'in İran'da ulaşamayacağı bir yer olmadığını ekledi. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'ne İran'ın nükleer silah elde etmesini engellemek için yeniden yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

İsrail Başbakanı, ülkesinin kendisini yok etmeye çalışan "vahşi düşmanlara" karşı yaşam mücadelesi verdiğini ve buna rağmen barış arayışında olduklarını ifade etti. Konuşmasında, İsrail'in düşmanlarıyla savaşırken "kazandığını" belirtti ve düşmanlarının sadece İsrail'i değil, ortak medeniyeti yok etmeye çalıştığını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa