Netanyahu BM kürsüsünde Gazze ve Batı Şeria'yı İsrail'e ait gösterdi

İsrail Başbakanı Netanyahu, BM Genel Kurulundaki konuşması sırasında Filistin toprağı Gazze Şeridi ve Batı Şeria'yı "İsrail'e ait" gösteren harita kullandı

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 17:28
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 18:11
Netanyahu BM kürsüsünde Gazze ve Batı Şeria'yı İsrail'e ait gösterdi
AA
Kaynak AA

Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'nda tartışmalı konuşması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla gündem yarattı. New York'ta protestocuların arasından geçerek BM binasına ulaşan Netanyahu'nun hitabı sırasında birçok ülke delegasyonu salonu terk etti.

New York sokaklarında protestolar

Netanyahu, BM Genel Kurulu'na hitap etmek üzere New York sokaklarında geniş protesto gösterileri arasında BM binasına giriş yaptı. İsrail'in Filistin politikalarına tepki gösteren birçok kişi, Başbakan Netanyahu'yu protesto etti.

Türk heyeti salonu terk etti

Netanyahu'nun kürsüye çıktığı sırada Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız liderliğindeki Türk heyeti, Başbakan'ın konuşmasına başlamadan hemen önce salonu terk etti. Türk heyeti dışında birçok delegasyonun da salonu boşalttığı ve konuşmanın önemli bir kısmının boş koltuklara yapıldığı gözlemlendi.

Batı Şeria ve Gazze'yi "İsrail" olarak gösterdi

Eli kanlı katil Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşması sırasında kullandığı harita, büyük tartışma yarattı. Konuşma sırasında Filistin toprakları olan Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni "İsrail" olarak gösteren bir haritayı ekrana yansıtan teröristbaşı Netanyahu, tepkilere neden oldu. Bu hamlesi, uluslararası arenada İsrail’in işgal altındaki topraklar üzerindeki iddialarını pekiştirme çabası olarak yorumlandı.

Protestoların yankısı sürüyor

Netanyahu'nun bu haritayı kullanması, hem protestocuların tepkisini artırdı hem de diplomatik çevrelerde geniş yankı uyandırdı. Konuşmayı takip eden birçok ülkenin temsilcisi, işgalci ve toprak hırsızı İsrail'in Filistin üzerindeki hakimiyet iddialarını bir kez daha gündeme getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa