İsrail, Lübnan'a kara harekatı için düğmeye basabilir! Tanklar sınırda

Lübnan'a muhtemel kara harekatı için hazırlık yapan İsrail, ülkenin sınırına yakın bir alana binlerce tank yığdı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 17:29
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 17:49
İsrail, Lübnan'a kara harekatı için düğmeye basabilir! Tanklar sınırda
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail ordusu, Gazze'deki katliamlarının ardından şimdi de Lübnan'a yönelik askeri hazırlıklarını yoğunlaştırıyor. Son dönemde Lübnan'a yönelik hava harekatlarını artıran İsrail yönetiminin, kuzey sınırında da askeri yığınak yapmaya başlaması dikkatlerden kaçmadı.

Söz konusu askeri hazırlıklar dahilinde binlerce tankın, muhtemel bir kara harekatı için Lübnan sınırına yakın bir alana konuşlandırıldığı kaydedildi. İsrail ordusuna ait tank birliklerinin sınır bölgesinde konuşlandığı ve bu görüntülerin kamuoyuna yansıdığı belirtiliyor.

"Operasyonların şiddetini artıracağız" mesajı

İsrail tarafından Lübnan'a yönelik saldırıların artırılacağına dair açıklamalar, son dönemde sıkça dile getiriliyor. Özellikle Hizbullah'a yönelik operasyonların devam edeceği yönündeki mesajlar, bu hazırlıkların bir parçası olarak görülüyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, son haftalarda Hizbullah'a yönelik saldırıları "ağır şekilde" gerçekleştirdiklerini ifade etmiş ve bu operasyonların şiddetini daha da artıracaklarını açıklamıştı.

Lübnan ile İsrail arasındaki çatışmalar derinleşebilir

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik askeri hareketliliği ve hava saldırılarının artması, bölgedeki gerginliğin daha da tırmanmasına neden oluyor. İsrail'in kuzey sınırındaki askeri yığınak, olası bir kara harekatına işaret ederken, bu durumun Lübnan ile İsrail arasındaki mevcut çatışmaları daha da derinleştirebileceği düşünülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa