Netanyahu konuştu, Beyrut bombalandı

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun BM’deki konuşmasının hemen ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 18:59
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 20:05
Netanyahu konuştu, Beyrut bombalandı
EK
Esra Koçak Editör

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşmasının hemen sonrasında, Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Patlamalar, başkentin güney bölgesinde meydana geldi.

Beyrut güneyinde bir dizi patlama

Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesi duyulmasının ardından gökyüzüne dumanlar yükseldi. Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA’nın verdiği bilgilere göre, Hureyk Mahallesi bir dizi hava saldırısıyla hedef alındı. Bu saldırıların, Netanyahu'nun BM'deki konuşmasının hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarında, Hizbullah terör örgütünün ana karargahının da hedef alındığı bildirildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Hizbullah'ın Merkez Karargahı'na yönelik kesin bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden açıklama

IDF Sözcüsü Hagari, yaptığı açıklamada, "Birkaç dakika önce İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah terör örgütünün Merkez Karargahına yönelik kesin bir saldırı gerçekleştirdi. İsrailli ailelerin evlerinde güvenli bir şekilde yaşayabilmeleri için halkımızı korumak adına gerekli adımları attık." ifadelerini kullandı.

Nasrallah’ın karargahta olup olmadığı araştırılıyor

İsrail basınında çıkan haberlere göre, saldırının gerçekleştiği sırada Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın karargahta bulunup bulunmadığına dair araştırmalar devam ediyor. Saldırının sonuçlarına ilişkin daha fazla bilgi henüz paylaşılmadı.

İsrail'in saldırılarında ölü Sayısı 773’e ulaştı

İsrail ordusu, Hizbullah ile 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalar çerçevesinde, 23 Eylül’den itibaren Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarından alınan bilgilere göre, bu saldırılarda şimdiye kadar 773 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, saldırılar nedeniyle 150 bine yakın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırıları

Hizbullah, İsrail ordusunun güney ve doğu Lübnan’daki yoğun bombardımanına füze saldırılarıyla karşılık veriyor. Hizbullah’ın saldırıları çoğunlukla İsrail ordu üslerini hedef alıyor. İsrail'deki bu saldırılarda büyük bir maddi hasar bildirilmedi.

Göç dalgası devam ediyor

Lübnan'ın güney kesimlerinden başkent Beyrut'a ve ülkenin kuzeyine doğru göç dalgası devam ediyor. Ayrıca, bazı Lübnanlıların Suriye'ye göç ettiği de kaydedildi. Hava saldırılarının artması, bölgedeki insan hareketliliğini de giderek yoğunlaştırıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa