Karabük'te 'Kuyu-28' operasyonunda 4 tutuklama

Karabük'te düzenlenen "Kuyu-28" operasyonu kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı, bunların 4'ü tutuklandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 20:01
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 20:01
Karabük'te 'Kuyu-28' operasyonunda 4 tutuklama
DHA
Kaynak DHA

Karabük'te yürütülen 'Kuyu-28' operasyonları kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Operasyonun detayları

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, 58 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarına zarar verme, fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa aykırı işlemler gerçekleştirdiği tespit edilen kişilere yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Bu kapsamda Karabük’te de 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltılar ve yargı süreci

Gözaltına alınan şüpheliler, Karabük Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden K.G., H.G., E.Ç. ve Ş.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki şüpheli, Ö.G. ve A.K., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

58 ilde büyük operasyon

Bu operasyon, Türkiye genelinde birçok ili kapsayan geniş çaplı bir soruşturmanın parçası olarak düzenlendi. Kamu kurumlarına ve kişilere karşı işlenen nitelikli dolandırıcılık suçları ile mücadele kapsamında yapılan 'Kuyu-28' operasyonu, birçok ilde olduğu gibi Karabük’te de başarılı sonuçlar verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa