ABD'de üç büyük otomobil üreticisi 150 bin aracını geri çağırıyor

ABD'nin 3 otomobil devi çeşitli sorunlardan kaynaklı yaklaşık 150 bin aracını piyasadan geri çağırıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 22:12
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 22:12
ABD'de üç büyük otomobil üreticisi 150 bin aracını geri çağırıyor
AA
Kaynak AA

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Mazda, Toyota ve Mercedes-Benz'in belirli modellerdeki araçlarını geri çağırma kararı aldığını duyurdu. Toplamda 146 binden fazla araç, yazılım hataları ve güvenlik sorunları nedeniyle geri çağrıldı.

Mazda 77 binden fazla aracını geri çağırıyor

NHTSA'nın yaptığı açıklamaya göre, Mazda 77 bin 670 spor aracını geri çağırıyor. Geri çağırma sebebi, bir kaza anında ön hava yastıklarının aşırı güçle açılmasına neden olabilecek bir yazılım hatası olarak belirtildi. Bu durumun, sürücü ve yolcular için ciddi yaralanma riskini artırdığı ifade edildi. Mazda bayileri, bu yazılım hatasını ücretsiz olarak düzeltecek.

Toyota fren sorunu nedeniyle araçlarını geri çekiyor

Toyota, Corolla Cross Hybrid modelinde tespit edilen bir fren sistemi sorunu nedeniyle 42 bin 199 aracı geri çağırdı. NHTSA'nın açıklamasında, bu fren sorununun kazalara yol açabileceği belirtildi. Toyota bayileri, sorunun kaynağı olan yazılımı ücretsiz olarak güncelleyecek ve araçların güvenliğini sağlayacak.

Mercedes-Benz 27 bin aracını geri çağırıyor

Mercedes-Benz de 27 bin 190 aracını geri çağırma kararı aldı. NHTSA'nın açıklamasına göre, bu araçlarda motor kontrol ünitesi yazılımında bir hata tespit edildi. Bu hata, motorun aşırı ısınmasına veya aniden durmasına neden olabilir. Mercedes-Benz bayileri, bu sorunu çözmek için yazılımı ücretsiz olarak güncelleyecek.

Bu geri çağırmaların, sürücü ve yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla hızla gerçekleştirileceği ve araç sahiplerinin bayilere başvurarak gerekli güncellemeleri yaptırabileceği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa