TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Netanyahu'ya sert sözler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Netanyahu’nun sivillere yönelik saldırılarını ve uluslararası hukuka aykırı eylemlerine sert tepki gösterdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 22:28
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 23:04
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Netanyahu'ya sert sözler
EK
Esra Koçak Editör

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamalara yönelik sert bir tepki gösterdi. Kurtulmuş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Netanyahu’nun sivillere yönelik saldırılarını ve uluslararası hukuka aykırı eylemlerini kınadı.

"Suçlarını örtmeye çalışıyor"

Kurtulmuş, Netanyahu’nun on binlerce sivili, kadın ve çocukları hedef alan saldırılarından dolayı yargılanması gerektiğini belirterek, bu eylemlerin "savaş suçu" olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, "Netanyahu'nun işlediği suçları iftiralarla ve gerçeği çarpıtarak örtme çabası beyhude ve acınası bir girişimdir" ifadelerini kullandı.

Uluslararası eleştiri

Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kürsüsünden yaptığı açıklamaları eleştiren Kurtulmuş, bu durumun sadece Birleşmiş Milletler ve üye ülkelerin değil, tüm insanlığın ortak bir sorunu olduğunu belirtti. Kurtulmuş, Netanyahu’nun Batı Şeria ve Gazze’yi İsrail toprağı gibi gösteren haritayı kullanmasını da kınayarak, bu haritanın hiçbir hukuki dayanağı olmadığını ifade etti.

"Filistin davası sürdürülmeli"

Filistin davasına olan desteğini yineleyen TBMM Başkanı, “Filistin toprakları özgürlüğüne kavuşana kadar milletimiz ve vicdan sahibi tüm insanlar bu davayı desteklemeye devam edecektir” dedi. Kurtulmuş, Netanyahu ve destekçilerinin sahte haritalar üzerinden yaptığı propagandaların tarihin çöplüğüne atılacağını belirterek, savaş suçlarının cezasız kalmayacağını vurguladı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa