Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Narin çıkışı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyarbakır'da katledilen Narin Güran cinayetiyle ilgili "Ne cinayetler işleniyor, kanunlarda caydırıcılık var mı? Ölümse ölüm, idamsa idam" dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 22:58
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 23:13
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Narin çıkışı
AA
Kaynak AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyarbakır'da işlenen Narin cinayeti ve Tekirdağ'daki benzer olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erbaş, suç ve ceza ilişkisi üzerine önemli mesajlar verirken, mevcut ceza sistemlerinin caydırıcılık konusunda yetersiz kaldığını vurguladı.

"Ceza yeterli mi, caydırıcı mı?"

Erbaş, verilen cezaların caydırıcılığını sorgulayarak, "Katil tespit edilse ne olacak? İsterseniz bin sene ceza verin, bizim acımız dinecek mi? Gerçekten caydırıcı bir yasa işlemiş olacak mıyız?" şeklinde konuştu. Özellikle çocuklara yönelik şiddet olaylarına dikkat çeken Erbaş, mevcut yasaların suçlular üzerinde yeterli caydırıcılığı sağlayıp sağlamadığını sorguladı ve ekledi: "Yatarım nasıl olsa, yemeğim de geliyor, suyum da veriliyor. Bu caydırıcı mı?"

"Ölümse ölüm, idamsa idam"

Cezaların caydırıcı olması gerektiğini belirten Erbaş, "Ölümse ölüm, idamsa idam. Başka nasıl caydıracağız?" ifadelerini kullandı. İmam Gazali'nin caydırıcılıkla ilgili düşüncelerine atıfta bulunan Erbaş, tarih boyunca çeşitli kanunların var olduğunu, ancak bunların da insanları suç işlemekten tamamen alıkoyamadığını vurguladı.

"Ahiret bilinci ve uhrevi müeyyide"

Erbaş, sadece dünyevi cezaların yeterli olmadığını, ahiret bilincinin ve uhrevi müeyyidelerin de devreye girmesi gerektiğini belirtti. İslam inancına göre ahiret inancının, insanları kötülükten alıkoymada önemli bir rol oynadığını ifade eden Erbaş, bu bağlamda "Maliki Yevmiddin" ifadesini günde 40 kez tekrarladıklarını hatırlatarak, ahiret bilincinin caydırıcılık açısından önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa