Sinan Ateş davasında tetikçilerin arkasındaki isim ortaya çıktı

Sinan Ateş cinayetine ilişkin dava dosyasında flaş bir gelişme yaşandı. hakkında soruşturma yürütülen bir komiserin yazışmaları dava dosyasına dahil oldu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
27 Eylül 2024 23:04
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 23:16
Sinan Ateş davasında tetikçilerin arkasındaki isim ortaya çıktı
EK
Esra Koçak Editör

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada karar aşamasına gelinirken, dosyaya önemli bir yazışma eklendi. Soruşturma kapsamında incelemeye alınan Komiser Talha A.'nın, cinayetle bağlantılı olarak sanıklardan Tolgahan Demirbaş’a cinayetin ardından bilgi notu gönderdiği tespit edildi. Talha A.'nın yazışmasında tutuklu avukat Serdar Öktem’i işaret ederek "Çocukları bulan o" dediği ortaya çıktı.

Yeni yazışmalar ortaya çıktı

DW Türkçe’nin haberine göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'de görev yapan Talha A.'nın telefonundan elde edilen yazışmalar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye sunuldu. Yazışmalar, Talha A.'nın cinayetle ilgili kişilerle mesajlaştığını ortaya koydu. Özellikle avukat Serdar Öktem'in gözaltına alınmasıyla ilgili soruya Talha A.'nın "Çocukları bulan o. Çep'in avukatı" şeklinde yanıt verdiği belirtildi. İddialara göre, Doğukan Çep, Sinan Ateş cinayetinin azmettiricilerinden biri olarak gösteriliyor.

Talha A.'nın iddiaları ve mesajlaşmaları

Yazışmalarda Talha A.'nın, gözaltına alınan Emre Yüksel’in, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın özel kalemi olduğunu belirttiği ve Yıldırım’ı "AYY" kısaltmasıyla işaret ettiği belirlendi. Ayrıca Talha A.'nın, "Dodo yakalanmış", "Tolgahan hapı yuttu", "Ceza alır", "Yardım yataklıktan", "İçerde dökülmüşler" gibi ifadeler içeren mesajlar gönderdiği ortaya çıktı.

Tolgahan Demirbaş ile iletişim

Talha A.'nın, cinayetten bir gün sonra Tolgahan Demirbaş’a "Olaydan sonra geldi dün reis bu" şeklinde bilgi notu gönderdiği tespit edildi. Ayrıca, cinayetten önce ve sonra Demirbaş ile telefon görüşmeleri yaptığı belirlendi. Savcılık ifadesinde Tolgahan Demirbaş, bu yazışmalar hakkında, "Aynı camiadan tanışırız, sık görüşmem yoktur. Ateş cinayeti ile ilgili bilgi talebim olmadı. Bilgi notu göndermesinin cinayetle ilgisi yoktur" şeklinde savunma yaptı.

17 şüpheli arasında

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Talha A. serbest bırakıldı, ancak cinayet soruşturmasında 17 şüpheli arasında yer almaya devam ediyor. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında soruşturma sürüyor. Savcılık, el konulan dijital verilerin incelenmesinin tamamlanmasını bekliyor.

Duruşmalar 30 Eylül’de başlayacak

Sinan Ateş cinayeti davası, 30 Eylül’de Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek. 4 Ekim'e kadar sürecek duruşmalarda 12’si tutuklu 22 sanık, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmalarını yapacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa