Helene Kasırgası ABD'yi vurdu: Ölü sayısı 20'ye yükseldi

ABD’nin 2 eyaletinde bugün karaya çıkan Helene Kasırgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye yükseldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 00:07
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 00:07
Helene Kasırgası ABD'yi vurdu: Ölü sayısı 20'ye yükseldi
AA
Kaynak AA

ABD’nin Florida ve Georgia eyaletlerinde etkili olan Helene Kasırgası, yaşamı durma noktasına getirdi. Kategori 4 seviyesinde olan kasırga nedeniyle şu ana kadar 20 kişi hayatını kaybetti. 

Şiddetli yağışların neden olduğu sel baskınları birçok mahalleyi sular altında bırakırken, 4 milyondan fazla ev ve işyeri elektriksiz kaldı. Kasırga, teknelerin ve ağaçların devrilmesine, araçların sürüklenmesine ve caddelerin suyla kaplanmasına yol açtı. Georgia eyaletindeki Atlanta şehrinde, sel nedeniyle güvenlik güçleri tarafından çok sayıda tahliye operasyonu düzenlendi.

Ani sel uyarıları yapıldı

Ulusal Hava Durumu Servisi, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinde ani sel uyarıları yayınladı. Açıklamada, "Bu özellikle tehlikeli bir durumdur. Hemen daha yüksek yerlere gidin" denildi. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), kasırganın yarattığı fırtına dalgalarının, güçlü rüzgarların ve yoğun yağışların devam ettiğini bildirdi. Ayrıca ABD Sahil Güvenliği, kasırga nedeniyle akıntıya kapılan 9 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Yetkililerden uyarılar devam ediyor

Florida Acil Durum Yönetimi Direktörü Kevin Guthrie, vatandaşları uyararak, “Yalvarıyorum, dışarı çıkmayın. Etkilenen bölgelerde bin 500 arama ve kurtarma görevlimiz var. Lütfen yolumuzu açın ki işimizi yapabilelim” ifadelerini kullandı. Kasırga sonrası bölgede arama kurtarma çalışmaları yoğun şekilde devam ederken, yetkililer hava şartlarının düzelmesinin zaman alacağını belirtti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa