İsrail Beyrut'u bombalıyor. Nasrallah'ın akıbeti merak ediliyor

İsrail Beyrut'a bomba yağdırıyor. Bu arada Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ın öldüğü iddiaları ortaya atılsa da bunlar doğrulanmadı. İşte ayrıntılar...

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 00:21
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 01:04
İsrail Beyrut'u bombalıyor. Nasrallah'ın akıbeti merak ediliyor
CS
Canan Salman Muhabir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın hemen ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta peş peşe patlamalar meydana geldi. 

Edinilen bilgilere göre, İsrail ordusu Hizbullah'ın karargahını hedef aldı. Bu saldırı sonrası Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın akıbeti merak konusu olurken, saldırının ardından Nasrallah'ın hayatını kaybettiğine dair çeşitli iddialar gündeme geldi. Özellikle, saldırıların Netanyahu’nun tartışmalı BM konuşmasından hemen sonra gerçekleşmesi, zamanlamasıyla dikkat çekti.

Beyrut’un güneyinde 10’a yakın patlama sesi duyulmasının ardından bölgeden dumanlar yükseldi. İsrail’in saldırıları yoğunlaştırdığı belirtilirken, Lübnan’dan gelen patlama haberleri bölgede tansiyonun daha da yükselmesine neden oldu.

İsrail, Nasrallah'ın akıbetini araştırıyor

İsrail, Beyrut saldırısının sonuçlarını araştırıyor. israil Ordu Sözcüsü Hagari, alarmda olduklarını ve hava saldırılarının sonuçlarını araştırdıklarını açıkladı.

Pentagon: Saldırıdan haberdar değildik

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail’in Beyrut’a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarından bilgileri olmadığını iddia etti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Başkan Joe Biden’ın ulusal güvenlik ekibi tarafından Beyrut’taki gelişmeler hakkında bilgilendirildiği açıklandı.

BM'den alarm verildi

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail’in Beyrut’a yönelik saldırılarının ardından bölgede artan gerilimden dolayı derin endişe duyduklarını ifade etti. Dujarric, “Beyrut’taki gelişmeleri yakından ve endişeyle takip ediyoruz” diyerek bölgedeki gerilimin küresel bir kriz yaratma potansiyeline işaret etti.

İran'dan sert kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail’in Beyrut’a düzenlediği saldırıları sert bir dille kınadı. Yazılı açıklamasında Kenani, İsrail’in bu saldırıyı ABD’nin desteğiyle gerçekleştirdiğini öne sürerek, saldırıyı “Amerikan bombalarıyla işlenen savaş suçu” olarak nitelendirdi. Kenani, bu saldırının uluslararası hukukun ağır bir ihlali olduğunu vurguladı.

"Liderler suikastlarla öldürülebilir. Onların yerlerine yenileri gelebilir" şeklindeki iran açıklaması ise kafaları karıştırdı.

Bu, İsrail'in "Nasrallah öldü" iddialarının gerçek olup olmadığının sorgulanmasına yol açtı.

Lavrov: "Ortadoğu savaşa yürüyor"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da, İsrail saldırılarının yarattığı tehlikeye dikkati çekti. Lavrov, "Ortadoğu savaşa yürüyor" dedi.

Lübnan Başbakanı Mikati ziyaretini yarıda kesti

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail’in Beyrut’a düzenlediği saldırıların ardından ABD’deki ziyaretini yarıda kesme kararı aldı. BM Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta bulunan Mikati, saldırıların ardından acil olarak ülkeye dönüş kararı alarak Lübnan’a hareket etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa