İsrail uyardı: Beyrut'ta 2 mahalle vurulacak

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta akşam saatlerinde bombaladıkları Dahiye'deki bazı mahallelerin sakinlerinin bölgeyi terk etmelerini istedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 00:26
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 00:43
İsrail uyardı: Beyrut'ta 2 mahalle vurulacak
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, akşam saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği hava saldırılarının ardından bazı mahalle sakinlerinin bölgeyi terk etmesi çağrısında bulundu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Beyrut'un güneyinde yer alan el-Leyleki ve el-Hadas mahallelerinde yaşayanların evlerini acilen boşaltmalarını istedi.

Bölgeyi 500 metre terk etme çağrısı

Adraee, bu mahallelerde oturanların Hizbullah'ın çıkarlarına yakın yerlerde bulunmaları nedeniyle tehlike altında olduklarını belirterek, "El-Leyleki Mahallesi sakinleri ile el-Hadas Mahallesi'nde bulunan bazı binalardaki kişiler, derhal binaları terk ederek bölgeden en az 500 metre uzaklaşmalısınız" ifadelerini kullandı. İsrail'in Beyrut'a düzenlediği son saldırılarda 2 kişi hayatını kaybederken, 76 kişi de yaralandı.

Lübnan'da devam eden saldırılar

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, saldırılarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in uluslararası ateşkes çağrılarına uymadığını belirtti. İsrail, Hizbullah ile 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalar çerçevesinde Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Lübnan makamlarının verdiği bilgilere göre, bu saldırılarda şu ana kadar 775 kişi yaşamını yitirdi ve yaklaşık 150 bin kişi yerinden edildi.

Hizbullah'ın misillemeleri ve göç dalgası

Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden bombardımanına füzeli saldırılarla karşılık veriyor. Bu saldırılar genellikle İsrail’in ordu üslerini hedef alırken, İsrail tarafında büyük bir hasar rapor edilmedi. Ülkedeki çatışmalar nedeniyle güneyden başkent Beyrut'a ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası sürerken, bazı Lübnanlıların Suriye'ye göç ettiği de bildiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa