Beyrut saldırısı sonrası İsrail'e Hizbullah'tan ilk roketler atıldı

Hizbullah genel Sekreterini hedef alan İsrail, Beyrut'a bomba yağdırırken Hizbullah'tan İsrail'e roketli yanıt geldi.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 00:55
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 01:05
Beyrut saldırısı sonrası İsrail'e Hizbullah'tan ilk roketler atıldı
CS
Canan Salman Muhabir

İsrail ve Lübnan arasında tansiyonun hızla yükseldiği bir dönemde, Lübnan’ın başkentine yönelik yoğun bombardımanın ardından Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki bölgeleri hedef alan ilk roket saldırılarını gerçekleştirdi.

Hizbullah, israil'e 65 roket attı

İsrail’in kuzeyinde yer alan Safed, Hayfa çevresindeki Karmiel ve sahil kenti Nahariya gibi stratejik bölgelerde saldırı alarmları çalarken, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bir saat içinde bu bölgelere toplamda 65 roketin atıldığı bildirildi.

Özellikle Safed’e yönelik saldırılarda, yaklaşık 30 roketin hedef alındığı, İsrail’in hava savunma sistemlerinin bu roketlerden bazılarını başarıyla engellediği belirtildi. Ancak iki roketin kente isabet ettiği ve maddi hasara yol açtığı ifade edildi. Ayrıca, Aşağı Celil bölgesine 30, Batı Celil’e ise 5 roket atıldığı ve bazı roketlerin yine hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiği açıklandı.

İsrail’in acil müdahale birimi Kızıl Davud Yıldızı, saldırılar sonucunda bir kişinin hafif yaralandığını duyurdu. Sosyal medya platformlarında paylaşılan güvenlik kamerası görüntülerinde, bazı roketlerin isabet ettiği noktalarda yangın çıktığına dair görüntüler yer aldı.

Hizbullah saldırıyı üstlendi

Hizbullah, yaptığı açıklamada Gazze’deki Filistin direnişiyle dayanışma gösterdiğini ve İsrail’in Lübnan topraklarına yönelik saldırılarına karşılık olarak Safed, Karmiel ve Nahariya bölgelerine roket saldırıları gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ancak İsrail’in, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ı hedef aldığı iddia edilen Beyrut saldırısına dair Hizbullah’tan henüz bir açıklama gelmedi. Son saldırılarda Beyrut'ta 2 kişinin hayatını kaybettiği, 76 kişinin ise yaralandığı bildirilmişti.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, yaptığı açıklamada, İsrail'in son saldırılarının, uluslararası toplumun ateşkes çağrılarına kayıtsız kaldığını ve bu saldırıların bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdığını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa