Sağlık çalışanlarına sahte rapor operasyonu

Zonguldak Ereğli'de usulsüz sağlık raporu düzenleyen 3 sağlık çalışanı tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 07:10
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 07:10
Sağlık çalışanlarına sahte rapor operasyonu
EM
Erhan Meyveci Editör

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen operasyon kapsamında, 129 kişiye usulsüz sağlık raporu aldırdığı tespit edilen; aralarında doktor, hemşire, sağlık çalışanları, bir eczane çalışanı ve muhtarın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'Kuyu Operasyonu' Kapsamında Gözaltı

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kuyu Operasyonu' olarak isimlendirdiği soruşturma çerçevesinde, Zonguldak Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, usulsüz sağlık raporu temin eden bir şebekeye yönelik geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi. Operasyonda doktor, eczane çalışanı, hemşire ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli personel ile bir eczane çalışanı muhtar olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı.

129 Kişiye Usulsüz Sağlık Raporu Verildi

Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, şüphelilerin Ereğli Devlet Hastanesi'nde 129 kişiye usulsüz sağlık raporu düzenlediği ve sahte belge ile haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul, Düzce ve Zonguldak illerini kapsayan soruşturma sonucunda doktor N.T., eczane çalışanı muhtar Ö.K., hemşire İ.Ç. ile sağlık çalışanları M.Y., E.G., N.Ç., ve O.S. emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolleri yapılarak adliyeye sevk edildi.

3 Kişi Tutuklandı, 4 Kişi Adli Kontrolle Serbest

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Doktor N.T., hemşire İ.Ç. ve sağlık çalışanı E.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, usulsüz sağlık raporu düzenleyen kişilere yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bu operasyonun ardından Ereğli Devlet Hastanesi'nde usulsüzlüklerin önüne geçmek için ek denetimlerin yapılacağı ve ilgili birimlerdeki kontrollerin sıkılaştırılacağı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa