İsrail'den Beyrut'a 40'tan fazla saldırı...

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinin çeşitli noktalarındaki binalara 40’tan fazla saldırı düzenledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 07:30
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 07:30
İsrail'den Beyrut'a 40'tan fazla saldırı...
AA
Kaynak AA

İsrail savaş uçakları, 8 Ekim’den bu yana İsrail ile çatışan Hizbullah Hareketi'nin kalesi olarak bilinen Dahiye'nin Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki bölgelerindeki yapılara 40’tan fazla saldırı düzenledi. Bu saldırılar, başkentin güneyinde büyük yıkıma ve yangınlara neden oldu.

Beyrut ve Çevresine Yönelik Hava Saldırıları

İsrail ordusu, sadece başkent Beyrut’un merkezine değil, aynı zamanda güneydeki Sur kenti ile doğudaki Bekaa bölgesindeki Hizbullah hedeflerine de hava saldırıları gerçekleştirdi.

Lübnan Halkının Yoğun Göçü Sürüyor

Güneydeki ve Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinden kuzeye doğru devam eden yoğun göç dalgası sürerken, güvenli bölge arayan birçok Lübnanlı, Beyrut sokaklarında geceyi geçiriyor.

İsrail'den Hizbullah Üslerine Uyarı: Binaları Terk Edin

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Beyrut’un güneyindeki Leyleki ve Hades mahallelerinde bulunan üç binanın tahliye edilmesini isteyerek, “Hizbullah’ın çıkarlarına yakın olduğunuz için binaları hemen terk edin ve en az 500 metre uzaklaşın” dedi. Ayrıca, Burc el-Baracine Mahallesi'ndeki el-Emir Okulu yakınlarındaki binanın da hedef alınacağı konusunda uyarıda bulundu.

Gece Boyunca Yoğun Bombardıman: Can Kayıpları Artıyor

İsrail ordusu, Hizbullah'a yönelik operasyonlarını gece boyunca Dahiye bölgesindeki Leyleki ve Hades mahallelerine yönelik saldırılarla sürdürdü. Akşam saatlerinde Beyrut’a düzenlenen hava saldırılarında ise 6 kişi hayatını kaybetti, 91 kişi yaralandı.

İsrail’in Artan Saldırılarında 783 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail, 8 Ekim'den bu yana Hizbullah'la süregelen çatışmalar çerçevesinde Lübnan’ın güneyindeki kentler, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan yetkililerine göre bu saldırılarda 783 kişi yaşamını yitirdi, 150 bine yakın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Hizbullah Füze Saldırılarıyla Karşılık Veriyor

Hizbullah, İsrail ordusunun güney ve doğu bölgelerine yönelik bombardımanlarına karşı füze saldırıları düzenliyor. İsrail tarafında çoğunlukla askeri üsler hedef alınırken, ciddi bir hasar bildirilmedi.

Lübnan'da Göç ve Barınma Sorunları Büyüyor

Lübnan’da başkent Beyrut ve kuzeye doğru göç dalgası devam ederken, Suriye’ye geçenlerin sayısında da artış gözleniyor. Lübnan Afet Risk Yönetimi Birimi’nin verilerine göre, 27 Eylül itibarıyla barınma merkezlerine kayıtlı göçmen sayısı 86 bin 600’e ulaştı. Ülkede kamuya ait 644 bina, devlet okulları da dahil olmak üzere barınma merkezine dönüştürüldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa