Beşiktaş'ta kadro derinliği tartışması...

Yarım sezonda takıma 10 yeni takviye yapan Beşiktaş'ta yedeklerin yetersizliği tartışmalara neden oldu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 08:30
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 08:30
Beşiktaş'ta kadro derinliği tartışması...
DHA
Kaynak DHA

10 yeni transfer yapan Beşiktaş'ta, yedek futbolcuların yetersizliği en çok konuşulan konular arasında. Mert - Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Joao Mario (Semih) ve İmmobile’den oluşan Beşiktaş'ın ideal 11'inin, lig ve Avrupa maçlarının yoğunluğunu kaldıramayacağı yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Özellikle Avrupa maçları sonrası sürekli deplasman maçlarına gidilecek olması, takımı zorlayacak faktörlerden biri olarak görülüyor.

Van Bronckhorst’un Kararları Tartışma Yarattı

Teknik direktör Giovanni Van Bronckhorst'un Ajax maçında İmmobile ve Joao Mario'yu dinlendirmesi ve Onana’yı oynatma kararı, mağlubiyetin en önemli nedenleri arasında gösterildi. Bunun yanı sıra, büyük umutlarla transfer edilen Ernest Muçi’nin neredeyse hiç katkı sağlayamaması ve yedek kulübesine hapsolması, takımın rotasyon gücünü sınırlayan unsurlar arasında.

Yedek Hücum Gücündeki Eksiklikler Dikkat Çekiyor

İmmobile’nin yedeği olarak düşünülen Semih ve Mustafa Hekimoğlu’nun tecrübe eksikliği, diğer yedek oyuncuların ise daha çok defansif oyuncular olması, kadrodaki dengesizlikleri gözler önüne serdi. Parlak geçen transfer sezonunun ardından kadronun rotasyon anlamındaki eksiklikleri eleştirilerin odağı oldu.

Yönetimden Van Bronckhorst’a Yedek Kadro Uyarısı

Ajax maçı sonrası oluşan genel görüş, Beşiktaş'ın yarışta kalması için yalnızca 11 oyuncusunun yeterli olduğu yönünde. Yedek oyuncuların skor üretme, maçı çevirme gibi kritik alanlarda yetersiz kalacağı en büyük eleştiri olarak öne çıktı. Yönetimin, yedek futbolcuların daha hazır hale getirilmesi gerektiği konusunu teknik direktör Van Bronckhorst ile görüşmesi ve Hollandalı hocanın bu yönde çalışmalar yapması, taraftarlar ve camia tarafından beklenen bir gelişme.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa