WhatsApp'a yeni özellik: Mesajlar otomatik engellenecek!

WhatsApp, yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Buna göre; Bilinmeyen bir numaradan gelen mesajlar otomatik olarak engellenecek.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 10:25
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 10:38
WhatsApp'a yeni özellik: Mesajlar otomatik engellenecek!
Ecem Çetin Muhabir

Mesajlaşma ve iletişim ağının en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan WhatsApp, Türkiye ve dünyada milyarlarca insan tarafından kullanılıyor. 

İnsanların birbirlerinden haber aldığı ve iletişime geçtiği WhatsApp, her geçen yıl yenilenen özelliği ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. 

Meta'nın sahibi olduğu WhatsApp, güvenliği artırmaya yönelik yeni bir özelliği kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Buna göre; Kullanıcılara bilinmeyen hesaplardan gelen mesajlar, otomatik olarak engellenecek. 

Dolandırıcılık amaçlı sahte mesajların önüne geçilecek 

Android için WhatsApp beta 2.24.17.24 güncellemesinde ortaya çıkan bu özellik, şimdilik yalnızca beta test kullanıcıları tarafından erişilebiliyor. Ancak, bu yeni güvenlik özelliğinin yakın gelecekte kararlı sürümle birlikte tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Özellik, bilinmeyen numaralardan gelen mesajların otomatik olarak engellenmesine olanak tanıyor ve dolandırıcılık amaçlı sahte mesajların önüne geçmeyi hedefliyor.

Özellik herkesin kullanımına sunulduğunda, kullanıcılar WhatsApp'ın ayarlar bölümünde yer alan gelişmiş gizlilik seçenekleri altında "yeni bilinmeyen hesap mesajlarını engelle" seçeneğini etkinleştirerek bu güvenlik önlemini devreye sokabilecek. Bu sayede, dolandırıcılardan veya şüpheli kişilerden gelen mesajlar, kullanıcıya ulaşmadan engellenecek.

Önümüzdeki haftalarda kullanıcılara açılacak

WhatsApp’ın geliştirdiği yeni algoritma, mesaj gönderim oranlarını izleyerek şüpheli bir durum olmadığında otomatik engellemeyi kaldıracak. Bu sayede, yanlışlıkla engellenen mesajlar da tekrar kullanıcıya ulaştırılabilecek. Şu anda beta aşamasında test edilen bu özelliğin, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa