ATM'lerde kolay şifrelere yasak geliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, ATM'lerde tahmin edilmesi kolay şifrelerin kullanımını yasaklamak için kısıtlama getirecek.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 10:32
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 10:50
ATM'lerde kolay şifrelere yasak geliyor
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bankacılık sektöründe müşteri güvenliğini artırmak amacıyla yeni bir adımı hayata geçirecek.

Özellikle ATM'lerde kullanılan basit ve tahmin edilebilecek şifrelerin yasaklanmasıyla ilgili yeni bir düzenleme hazırlığı içinde olduğu bildirildi. 

Bu kapsamda, doğum tarihleri, evlilik yıl dönümü, futbol takımlarının tarihleri gibi kolay tahmin edilebilen şifrelerin kullanımına son verilecek.

Yeni düzenlemenin amacı, özellikle artan dolandırıcılık vakalarına karşı müşteri bilgilerini daha güvenli hale getirmek. Bu doğrultuda BDDK, bankaların müşterilerini bilgilendirerek, daha güçlü ve güvenli şifreler oluşturmaları için rehberlik yapmalarını sağlayacak. Eğer bir müşteri ATM'de yasaklı bir şifre kullanıyorsa, sistem zorunlu olarak bu şifreyi değiştirmesini isteyecek.

Bu gelişme, özellikle milyonlarca ATM kullanıcısını etkileyecek. Müşteriler, güvenlik kaygıları nedeniyle şifrelerini güncellemek zorunda kalacak ve bankalar bu süreçte gerekli desteği sağlayacak. Yeni düzenlemenin kısa süre içinde yürürlüğe girecek. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa