Gölbaşı'nda 4 köpek zehirlenerek öldürüldü!

Yakup Odabaşı, ilçede 4 köpeğin zehirlenerek öldürdüğünü söyledi. Odabaşı, "Bu işin takipçisi olacağımıza dair söz veriyorum." dedi.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 10:41
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 11:02
Gölbaşı'nda 4 köpek zehirlenerek öldürüldü!
Ecem Çetin Muhabir

Sokak hayvanlarının tartışma gündemi olduğu şu günlerde Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ilçede yaşanan vahim bir olayı açıkladı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Odabaşı, ilçedeki bir sitede yaşanan vahim bir olayı derin üzüntüyle öğrendiğini ifade etti. 

"4 canımız maalesef vicdansız ahlaksızlar tarafından zehirlenerek can vermiş"

Yakup Odabaşı, sitede yaşayanların sahiplendiği, aşı ve kısırlaştırma gibi tüm işlemlerini yaptırdığı, bakımını üstlendiği, boynunda tasmaları dahi bulunan 4 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü söyledi. 

Odabaşı, halkın sahiplenip, baktığı ve kimseye zararı olmayan bu masumlara bunu yapanları affetmediğini belirtti. 

"Bu işin takipçisi olacağımıza dair söz veriyorum"

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, kendisinin ve belediye adına güvenlik güçleriyle beraber bu işin takipçisi olacağına söz verdiğini ifade etti.

Odabaşı, şu ifadeleri kullandı;

Sokak köpekleri teklifi 

AK Parti, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe gitmek için geçtiğimiz aylarda bir kanun teklifinde bulundu. Bu kanun teklifine göre; Sokak köpekleri 30 gün süre içerisinde sahiplendirilmeye çalışılacak. Bu 30 günlük sürede sahiplendirilemeyen köpekler uyutulacak. Bu teklif;TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi ve yasalaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa