Rusya, Ukrayna’da hastaneyi vurdu: 8 ölü, 11 yaralı

Rusya, Ukrayna’da bir hastaneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna lideri Zelenski'den açıklama geldi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 12:09
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 12:18
Rusya, Ukrayna’da hastaneyi vurdu: 8 ölü, 11 yaralı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2 yılı aştı. Çok sayıda canın yitirildiği savaşta milyonlarca bina yerle yeksan oldu.

Savaşın durdurulamadığı bölgede Rusya'ya batılı ülkelerin yaptırımları Ukrayna'ya ise yardımları sürüyor. 

Ukrayna güçleri, Rusya'nın Tver bölgesindeki Toropets bölgesinde bulunan bir mühimmat deposuna saldırı düzenleyerek Rusya'nın 2-3 aylık mühimmat tedarikini kaybetmesine neden oldu. 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta tansiyon, İran’ın Rusya’ya balistik füze vermesi ve Batı’nın Ukrayna’ya daha uzun menzilli silahlar sağlama planları ile tırmanıyor. 

Rusya, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın düzenlediği saldırılara misilleme yaptı. 

Rusya'nın Ukrayna'nın Sumy bölgesindeki bir hastaneye düzenlediği hava saldırısında 8 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, hastanenin vurulmasının ardından 113 hastanın tahliye edildiğini ve kurtarma operasyonlarının devam ettiğini belirtti. 

Zelenski, saldırıyı kınayarak, Rusya'nın hastaneler ve sivillerle savaş halinde olduğunu vurguladı. Ayrıca, Rusya'yı barışa zorlamanın tek yolunun güç kullanımı olduğunu ifade etti ve bu yolda Ukrayna'ya yardım eden tüm ülkelere teşekkür etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa