Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim tartışmalarına değindi. Erdoğan, Türkiye'nin gündeminde 3,5 yıl seçimin olmadığını yineledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 15:02
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 15:37
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Yatırım Danışma Konseyi, 8 yıl aradan sonra İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 

Toplantıya, toplam büyüklüğü 3,5 trilyon doları bulan uluslararası şirketler katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda Türkiye ekonomisine ve yatırımlara ilişkin önemli mesajlar verdi.

Erdoğan, Türkiye'nin önündeki 3,5 yıllık seçimsiz dönemi vurgulayarak, bu sürecin ekonomik hedeflere ulaşmak açısından büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Muhalefetin erken seçim taleplerine yönelik, bu tür tartışmaları "havanda su dövmek" olarak nitelendirdi ve seçimsiz dönemin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Türkiye Yüzyılı'nın yatırım yüzyılı olacağını belirtti ve Türkiye'nin küresel ticarette güvenilir bir partner olduğunu ifade etti. Özellikle mali disiplinden taviz verilmeden, Türkiye’nin büyüme, istihdam ve ihracat gibi ekonomik verilerinde olumlu gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. Cari açığın düştüğü, rezervlerin arttığı ve enflasyonun kontrol altına alındığı bir döneme girildiğini vurguladı.

Erdoğan ayrıca, iklim yasası, girişimcilik ekosistemi ve yeşil dönüşüm gibi alanlarda çalışmaların sürdüğünü, bu adımların yatırımları hızlandıracağını ve Türkiye’nin rekabet gücünü artıracağını belirtti. Bu çerçevede, 30'dan fazla başlıkta yatırım destek imkanları sunulacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı, yatırımcılar için önemli olan birçok konuda çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin 7/24 hizmet sunduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa