Erdoğan'dan İsrail'e Lübnan tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Lübnan saldırılarına tepki gösterdi. İsrail'in işgalci politikasında yeni hedefin Lübnan olduğunu söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 16:25
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 16:45
Erdoğan'dan İsrail'e Lübnan tepkisi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İsrail'in Lübnan'a saldırılarının beşinci gününde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta art arda patlamalar yaşandı. 

Ateş hattının üst seviyeye çıktığı Lübnan'da İsrail, Hizbullah'a saldırı düzenledi. 

İsrail ordusunun saldırısında hedefin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah öldürüldü. Hizbullah, liderlerinin öldüğünü doğruladı. Ayrıca Hizbullah'ın güney cephesi komutanı Ali Karaki'nin de öldürüldüğü açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Lübnan saldırılarına dair açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erdoğan, başta Netanyahu olmak üzere İsrail'e sert tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, İsrail'in 1 yıldır  sürdürdüğü politikaları "soykırım, işgal ve istila" olarak nitelendirdi ve son bir hafta içinde İsrail’in saldırıları sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Lübnanlının hayatını kaybettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür katliamların vicdan sahibi hiç kimse tarafından kabul edilemeyeceğini ve İsrail'in, silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından cesaretlendirildikçe daha da pervasız hale geldiğini ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in saldırgan tutumunun Gazze ve Ramallah'ın ötesine geçerek Lübnan ve diğer bölge ülkelerine yayılma girişimlerine "dur" denilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve insan hakları kuruluşlarını İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırdı. İslam dünyasının kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin  Lübnan halkının ve hükümetinin yanında olmaya devam edeceğini de ekledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa