İsrail, İranlı general Nilfuruşan'ı öldürdü

Beyrut'taki saldırılarında Nasrallah ile birlikte İranlı general Nilfuruşan da hayatını kaybetti. Açıklama İsrail'den geldi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 16:44
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 16:52
İsrail, İranlı general Nilfuruşan'ı öldürdü
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği hava saldırılarında, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yanı sıra İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın da hayatını kaybettiği bildirildi. 

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Tuğgeneral Nilfuruşan, İsrail'in Beyrut'a yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sırasında öldü.

Nilfuruşan, kısa bir süre önce, İsrail'in Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırıda öldürülen Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi'nin yerine Kudüs Gücü'nde göreve getirilmişti.

Uzun yıllar İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kudüs Gücü bünyesinde görev yapan Nilfuruşan, Lübnan ve Filistin'deki İran destekli gruplarla yakın temasları nedeniyle İran için stratejik öneme sahip bir askeri figür olarak tanınıyordu.

Bu saldırı, İsrail ve İran arasında uzun süredir devam eden gerilimi daha da tırmandırabilir ve bölgede daha geniş çaplı çatışmalara yol açma potansiyeli taşıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa