Film gibi olay: Cinayet sonrası olay yeri ekibini izlerken yakalandı!

Antalya'da bir valeyi bıçakla yaralayıp 15 dakika sonra Deniz Akten'i 20 bıçak darbesiyle öldüren Polat Dereli, olay yeri ekibini izlerken yakalandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 17:12
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 17:46
Film gibi olay: Cinayet sonrası olay yeri ekibini izlerken yakalandı!
DHA
Kaynak DHA

Olay, Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi'nde saat 01.00 sıralarında meydana geldi. 

Polat Dereli, önce Çağlayan Mahallesi'ndeki bir kafeteryada hiç tanımadığı vale Osman Dere ile tartıştı ve bıçakla saldırdı. Yaralanan Dere, çevredekilerin ihbarı üzerine hastaneye kaldırıldı. Dereli, olay yerinden bisikletiyle kaçtı.

Kaçtıktan 15 dakika sonra aynı sokakta Deniz Akten ile tartışan Dereli, bu kez Akten’i 20 bıçak darbesiyle ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı. 

Çevredikler 112'yi arayarak ihbarda bulundu ve kısa süre sonra olay yerine gelen ekipler, Akten'in yaşamını yitirdiğini tespit etti ve olayla ilgili soruşturma başlattı.

Suç Mahallinde Polisi İzlerken Yakalandı

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri,  güvenlik şeridiyle kapattıkları sokakta çalışmaya başladı. Çevrede bilgi toplayan ekipler o esnada Polat Dereli’nin çalışmaları izlediğini fark etti. 

Suç aletiyle birlikte gözaltına alınan Dereli, polis merkezine götürüldü.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Deniz Akten'in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Vale olarak çalıştığı iş yerinin önünde bıçaklanan ve hayati tehlikesi bulunmayan Osman Dere ise hastaneye götürüldü.

Sorguda Susma Hakkını Kullandı

Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan Dereli, cinayeti neden işlediğine dair sorulan soruya yanıt vermedi.  "Tedavi gördüm, cinayeti ben işlemedim, deliyim" şeklinde ifadeler kullanan Dereli, basın mensuplarının "Madem cinayeti sen işlemedin, başkası senin silüetine bürünerek mi işledi" sorusuna, "Doğrudur" cevabını verdi. 

Yaklaşık 3 yıl önce İstanbul Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenilen Dereli’nin çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa